Mestna občina Nova Gorica v objavo razpisov za spodbujanje podjetništva

Datum: 13.04.2017
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

Mestna občina Nova Gorica bo jutri, v petek, 14. aprila 2017, v Uradnem listu RS in na spletni strani www.nova-gorica.si objavila razpise za spodbujanje podjetništva, in sicer: javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij za posodobitev dejavnosti, javni razpis za projekte inovacij, javni razpis za zagon novih inovativnih podjetij v Primorskem tehnološkem parku, javni razpis za promocijske aktivnosti podjetij, javni razpis za sofinanciranje komunalnega prispevka, javni razpis za subvencioniranje novih delovnih mest in javni razpis za sofinanciranje stroškov prijav v strateško razvojno inovativna partnerstva povezanih podjetij. Celotna vrednost razpisanih sredstev znaša 350.000,00 evrov.

V letošnjem letu mestna občina ponovno subvencionira zaposlitve brezposelnih oseb. Tokratni razpis je namenjen iskalcem prve zaposlitve, ki so prijavljeni za Zavodu za zaposlovanje RS Območni službi Nova Gorica kot brezposelne osebe. Letos mestna občina prvič sofinancira tudi stroške prijav na razpise iz državnih in mednarodnih virov skupinam podjetij, ki se z namenom prijave skupnega projekta povežejo v strateško razvojna inovativna partnerstva. Za ta razpis je na voljo 20.000 EUR, za subvencioniranje novih delovni mest pa 50.000 EUR.

Razpisi bodo odprti do 15. maja 2017, z izjemo razpisa za sofinanciranje plačila komunalnega prispevka, ki bo odprt do 17. novembra 2017.

Dodatne informacije: Tatjana Gregorčič, vodja Službe za gospodarstvo, kmetijstvo in turizem, tel. 05/ 33 50 105


< Nazaj na seznam