Dodatno pojasnilo oškodovancem po pozebi 2017 za nasade breskev

Datum: 09.08.2017
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

Ker so številni občani, ki jim je letošnja pozeba povzročila škodo v breskovih nasadih, prosili za dodatna pojasnila, smo jih pridobili na Upravi RS za zaščito in reševanje. Kot pojasnjuje uprava, naj se občani s škodo v breskovih nasadih ravnajo skladno z naslednjimi navodili:

- v kolikor so predizpolnjene obrazce za druge kulture prejeli po pošti, obrazec dopolnijo tudi s podatki o poškodovanosti breskev (v prijavi morajo biti navedeni vsi potrebni podatki, ki so za ostale kulture izpisani na predizpolnjenem obrazcu),

- v kolikor predizpolnjenih obrazcev niso prejeli, izpolnijo obrazec v priponki:
OBRAZEC - Prijava skode po pozebi.pdf


Za vse pa sicer veljajo že objavljena navodila, in sicer:

Na podlagi Navodil za ocenjevanje škode po pozebi 2017 in vnos v aplikacijo Ajda z dne 31. julija 2017, ki jih je izdalo Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, obveščamo oškodovance, da bodo po pošti prejeli predizpolnjene obrazce, v katere vpišejo zgolj odstotek škode na posamezni kulturi ter ga podpišejo.

Za območje cele države so priznane škode na naslednjih kulturah: slive in češplje, jabolka I. kakovosti, hruške I. kakovosti, češnje, višnje, marelice, namizne breskve, jagode, kivi, rdeč ribez, maline, gojene borovnice, orehi, kutine, lešnik v lupini, rdeče grozdje za predelavo in belo grozdje za predelavo. Priznane bodo samo škode na kulturah, ki bodo že vpisane v predizpolnjene obrazce za posamezno kmetijsko gospodarstvo.

Prijave škod na originalnih obrazcih občine skupaj s prilogami sprejemajo najkasneje do 23. avgusta 2017.

Izpolnjene obrazce z dokazili (fotografije, cenilni listi zavarovalnic idr.) pošljete po pošti ali prinesete osebno na Mestno občino Nova Gorica, Trg E. Kardelja 1, 5000 Nova Gorica, soba 36/I.

 

 


< Nazaj na seznam