Na razpisu Ministrstva za zdravje uspešen projekt Društva Projekt Človek

Datum: 04.10.2017
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

Na javnem razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje programov varovanja in krepitve zdravja za leta 2017, 2018 in 2019 je bil izbran projekt Društva Projekt Človek z naslovom Mreža programov za mlade, ki eksperimentirajo in zlorabljajo alkohol, marihuano in ostale PAS, prekomerno uporabljajo digitalne tehnologije in imajo druge težave pri odraščanju. Mestna občina Nova Gorica v projektu sodeluje kot partner pri povezovanju in obveščanju lokalnega okolja. Društvu Projekt Človek bo mestna občina v brezplačno uporabo odstopila prostore v Skupnostnem centru, Bidovčeva ulica 2-4.

    V okviru omenjenega programa želi Društvo Projekt Človek povezati različne organizacije, ki bodo lahko med seboj delile izkušnje in tako nudile še bolj kvalitetno pomoč mladim in njihovim svojcem. V ta namen bodo na področju celotne Slovenije vzpostavili mrežo izvajalcev različnih oblik pomoči za mlade z različnimi težavami, ki so jim dostopne v njihovem lokalnem okolju. Vzpostavili bodo tudi informativno točko, kjer jim bodo na volje informacije o najbolj ustrezni obliki pomoči zanje. Nadgradili bodo Program za otroke in mladostnike, ki ga izvaja Društvo Projekt Človek, v sprejemnih centrih po Sloveniji pa bodo pričeli bolj usmerjeno delati z mladimi in njihovimi svojci. To pomeni, da bodo povečali obseg dela tudi v enoti v Novi Gorici.

Partnerji pri projektu so Drog Art, NIJZ enota Ravne na Koroškem, NIJZ enota Maribor, NIJZ enota Koper, NIJZ enota Novo mesto, NIJZ enota Nova Gorica, Zavod center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo UP, ZD Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica in Logout.


< Nazaj na seznam