7. Mednarodni mladinski filmski tabor v Novi Gorici

Datum: 09.08.2018
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: V središču

V nedeljo 12. avgusta, se je v Novi Gorici začel 7. Mednarodni mladinski filmski tabor, ki bo v mestu v ustvarjanju povezal mlade filmske navdušence iz Slovenije, Italije in PoljskeFilmski tabor organizira Ustanova Silvana Furlana  v sodelovanju s Kinoateljejem in ob podpori Mestne občine Nova Gorica. Na različnih prizoriščih v Novi Gorici bodo mladi snemali kratke filme in jih nato predstavili na zaključnem večeru v petek, 17. avgusta, ob 20. uri v Veliki dvorani novogoriške mestne hiše. 

Pisana druščina tridesetih udeležencev, starih med 12 in 18 let, ustvarja pod vodstvom mladih mentorjev:  Neli Maraž, Fabrisa Šulina, Lea Černica, Matjaža Ščurka, Urbana KoširjaGiuliana de Paolis in Sandre Jovanovski. V začetku tabora se jim je pridružil tudi režiser in scenarist Miroslav Mandić, ki mlade usmerja in jim svetuje pri razvoju scenarija. Za koordinacijo programa skrbi Mateja Zorn. S taborom se zaključuje tudi projekt Natečaja mlado mesto naš utrip, ki smo ga  zasnovali minulo leto ob 70-letnici Nove Gorice.  

Fotografije: Mateja Pelikan

 

Nekaj utrinkov z lanskega filmskega tabora si lahko ogledate na spletni povezavi: http://usf.si/portfolio/6-mednarodni-mladinski-filmski-tabor/

 

 

 

 


< Nazaj na seznam