"Izzivi in priložnosti vstopa na tuje trge - Italija", vabilo obrtnikom in podjetnikom

Datum: 27.05.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: V središču

Izzivi vstopa na mednarodne trge vsekakor zahtevajo nova znanja in izkušnje. Ključnega pomena je dobro poznavanje značilnosti in posebnosti trga, na katerega se podajate, tamkajšnjega poslovnega okolja, kulture in obsežnega dela zakonodaje. 

Z namenom, da bi vam omogočili lažje osvajanje italijanskega tržišča, smo v sodelovanju z Gospodarskim uradom Republike Slovenije v Milanu pripravili srečanje »Izzivi in priložnosti vstopa na tuje trge – ITALIJA«. Povabljeni strokovnjaki na področju poslovanja z Italijo vam bodo predstavili trenutno gospodarsko situacijo, možnosti za vstop in načrtovane aktivnosti, povezane z italijanskim trgom, konkretne izkušnje podjetij ter ostale uporabne in zanimive informacije. 

Srečanje, ki ga Mestna občina Nova Gorica organizira skupaj z Območno obrtno-podjetniško zbornico Nova Gorica, Severno Primorsko gospodarsko zbornico, Nova Gorica in Primorskim tehnološkim parkom, je ena izmed prvih oblik pomoči lokalnega podpornega okolja pri prodoru na tuje trge. V prihodnje načrtujemo več izobraževanj, pa tudi predstavitev našega lokalnega gospodarstva in investicijskih namer tako v okviru poslovnih delegacij kot tudi na mednarodnih sejemskih prireditvah. Nadalje vas bomo še intenzivneje podpirali tudi pri individualnih nastopih in predstavitvah na mednarodnih sejmih v tujini, obenem načrtujemo skupno organizacijo poslovnih in investicijskih konferenc v našem okolju. 

Program srečanja v priponki:
ITALIJA - izziv in priložnost_vabilo.pdf

 

Iz organizacijskih razlogov lepo prosimo za prijavo udeležbe, ki je brezplačna, na elektronski naslov: tadeja.marinic@nova-gorica.si do četrtka, 30. maja 2019

Za dodatne informacije pa lahko pokličete na tel. 05 335 01 31 (Mestna občina Nova Gorica) ali 05 330 66 00 (Območna-obrtno podjetniška zbornica Nova Gorica) ali 05 330 60 30 (Severno primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica). 

 

 

 


< Nazaj na seznam