Povabilo ustanovam, organizacijam in posameznikom k soustvarjanju novogoriškega vozlišča kreativnih praks

Datum: 20.09.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: V središču

Mesto, ki ima že v svojem imenu besedo »nova«, mora slediti novostim, inovacijam in celo eksperimentiranju. Tradicija prostora to še kako podpira. Želimo si, da mladi Novo Gorico sooblikujejo, kritično presojajo in v njej tudi uresničujejo svoje življenjske projekte. Ne želimo, da se v našem mestu le osnovno izobrazijo in ga potem zapustijo. Želimo, da se vanj vrnejo kot mentorji, ki so odšli v svet in tam uspešno razvili svojo profesionalno pot, da ob vrnitvi v Novo Gorico delijo svoje neprecenljive izkušnje in se z nami učijo, da skupaj soustvarimo nekaj novega.

K sodelovanju vabimo različne akterje s področja umetnosti in znanosti, tehnologije, podjetništva in industrije, humanizma in drugih ustvarjalnih dejavnosti, da predlagajo vsebine, s katerimi bi lahko sooblikovali delovanje vozlišča kulturnih praks. Svoje predloge, ovrednotene s finančno konstrukcijo in podkrepljene z viri financiranja oz. s finančno vzdržnostjo, pošljite do ponedeljka, 30. septembra 2019, na e-naslov mestna.obcina@nova-gorica.si.

Prispele predloge bomo upoštevali pri odločanju o vsebinah in dejavnostih nekdanjega trgovskega centra Daimond. Povabilo je namenjeno posvetovanju z javnostjo; občina se ne zavezuje, da bo pri naboru končnih vsebin upoštevala vse prispele predloge.

 

 

 

 


< Nazaj na seznam