ODPOVEDANO / Nujno varstvo otrok bo potekalo v OŠ Frana Erjavca in v enoti Centralnega vrtca Vrtca Nova Gorica

Datum: 14.03.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Vlada Republike Slovenije z odlokom z dne 15. marec 2020 začasno prepoveduje zbiranje ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih.

Otroke do vključno 5. razreda osnovne šole bodo v nujno varstvo od ponedeljka, 16. marca 2020, dalje lahko pripeljali starši, ki so zaposleni v kritični infrastrukturi: zdravstvo, energetika, varnost, oskrba, komunala in drugih vitalnih delovnih organizacijah. Osnovnošolce bo v novogoriški mestni občini sprejemala Osnovna šola Frana Erjavca v Novi Gorici. Za varstvo predšolskih otrok pa je določena enota Centralni vrtec Vrtca Nova Gorica, kjer bodo zagotavljali prehrano tako za osnovnošolske kot za vrtčevske otroke v nujnem varstvu ter za potrebe otrok, ki bodo v nujnem varstvu v Občini Brda. 

Varstvo otrok bo na obeh lokacijah potekalo od 6.30 do 16.00 vsak delovni dan. Za prevoz otrok morajo starši poskrbeti sami, saj so prevozi učencev odpovedani. Glede na to, da je v prihodnjem tednu napovedano lepo vreme, bodo veliko časa otroci v varstvu preživeli na prostem, kar je skladno tudi s priporočili zdravstvene stroke. Bližina mestnega gozda Panovec bo omogočila otrokom rekreacijo v naravi. Tako na OŠ Frana Erjavca kot v enoti Centralnega vrtca Vrtca Nova Gorica bo jutri ob 16. uri potekala ustrezna dezinfekcija prostorov, ki bodo namenjeni nujnemu varstvu otrok. Izvedlo jo bo čistilno osebje šole in vrtca ob pomoči pripadnikov Štaba Civilne zaščite MONG. 

Nocojšnjega sestanka predstavnikov mestne občine in ravnateljev osnovnih šol so se udeležili vsi ravnatelji vrtcev in šol v mestni občini, ki so zelo konstruktivno sodelovali pri izbiri lokacij nujnega varstva. Vsi ostali vrtci in šole ostajajo v pripravljenosti. Glede na to, da sicer šole in vrtci od ponedeljka dalje do preklica zapirajo svoja vrata, ob soglasju vseh ravnateljev objavljamo njihove kontaktne podatke, na katere jih lahko kontaktirajo starši, ki bi še potrebovali nujno varstvo: 

 

 


< Nazaj na seznam