Mestna občina skladno s svojimi pristojnostmi izdaja priporočilo za zaprtje vseh lokalov, restavracij in ostalih storitvenih dejavnosti

Datum: 15.03.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Danes pričakujemo državno uredbo o zaprtju lokalov. Skladno z državnim načrtom zaščite in reševanja ob pojavu epidemije izdajamo priporočilo, da se na območju Mestne občine Nova Gorica takoj in do nadaljnjega zaprejo gostinski lokali, restavracije in storitvene dejavnosti, kot so: frizerji, cvetličarji, kozmetični saloni, masažni saloni in podobno. 

Pripadniki Štaba CZ mestne občine so že začeli z nadzorom lokalov, kjer preverjajo, koliko gostov se zadržuje v njih in temu ustrezno tudi ukrepajo. To je tudi največ, kar je v danem trenutku v pristojnostih mestne občine. V izrednih razmerah smo namreč podrejeni omenjenemu državnemu načrtu. 

Posebej pozivamo in prosimo vse občanke in občane, da se ne zadržujejo v večjih skupinah in ostanejo doma. Ko morajo v trgovino z živili po nujne nakupe, naj strogo upoštevajo priporočila stroke, kamor sodi higiena kašlja, razkuževanje rok, odmik med osebami vsaj 1,5 metra. Civilna zaščita je pripravljena v sodelovanju s trgovci organizirati nadzorovano spuščanje kupcev v trgovine, v kolikor bi prišlo do večjega obiska. 

Ponovno obveščamo, da je na spletni strani mestne občine na naslovu www.nova-gorica.si objavljen zavihek z naslovom Koronavirus - Informacije in obvestila, v katerem zbiramo vse ključne informacije o razvoju dogodkov, povezanih s širjenjem okužbe, in navodili samozaščitnega ravnanja: https://www.nova-gorica.si/koronavirus/


< Nazaj na seznam