Skladno z novimi navodili vlade organizirali nujno varstvo otrok na domu

Datum: 15.03.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Starši, ki potrebujejo nujno varstvo v Mestni občini Nova Gorica, lahko pokličejo ravnatelja vrtca oziroma šole, ki jo otrok obiskuje. Kontakti ravnateljev so objavljeni na spletni strani mestne občine na naslovu https://www.nova-gorica.si/sporocila-za-javnost/2020031420363902. Za varstvo je mogoče še vedno zaprositi tudi v prihodnje. 

Na mestni občini smo skupaj s predstavniki ravnateljev šol in vrtcev v občini organizirali nujno varstvo otrok na domu, ki bo potekalo od ponedeljka, 16. marca 2020, dalje, med 6.30 in 16.00. Gre predvsem za otroke staršev, ki so zaposleni v kritični infrastrukturi: zdravstvo, energetika, varnost, oskrba, komunala in drugih vitalnih delovnih organizacijah. Zaradi Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, na univerzah ter samostojnih visokošolskih zavodih in na podlagi dopisa predsednika vlade županom so vse dosedanje sprejete odločitve glede organiziranja nujnega varstva otrok v šolah in vrtcih ukinjene. Odslej se lahko izvaja samo nujno varstvo na domu. Za osnovnošolske otroke bodo varstvo na domu izvajali prostovoljci, za predšolske otroke pa osebje iz vrtca, ki ga posamezen otrok obiskuje. Topli obrok za vse otroke v nujnem varstvu bodo pripravljali v kuhinji Centralne enote Vrtca Nova Gorica, prav tako za otroke, ki bodo v nujnem varstvu v Občini Brda. Civilna zaščita bo poskrbela za zaščitno opremo, varstvo pa bodo skladno z državnimi priporočili izvajale mlajše osebe. 

Glede na to, da se nam v prihodnje obeta lepo vreme, bodo otroci v nujnem varstvu lahko preživeli veliko časa zunaj, a ne na otroških igriščih in športnih površinah v občinski lasti, saj jih z jutrišnjim dnem do nadaljnjega zapiramo.

 


< Nazaj na seznam