Poziv k doslednemu izvajanju preventivnih ukrepov

Datum: 20.03.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Na javnih površinah in klopeh v Novi Gorici je danes Komunala Nova Gorica d. d. začela z razkuževanjem. Ta ukrep ne bo zadostoval, če ljudje ne bodo strogo upoštevali navodil glede dotikanja površin. Vsem ljudem svetujemo, da se čim manj dotikajo površin, ki se jih dotika veliko število ljudi in so zaradi tega lahko onesnažene.

Po navodilih NIJZ-ja velja posebno pozornost usmeriti na javne površine, ki se jih pogosto dotikamo, kot so npr. klopi, bankomati, ograje in ročaji ter kljuke pred vhodi v večstanovanjske zgradbe, zunanji ročaji oz. kljuke na vratih javnih ustanov, ročaji tekočih stopnic v podhodih, ograje na klančinah ob stopniščih ipd. 

Posebej previdni moramo biti pri uporabi nakupovalnih košar in vozičkov. Po njihovi uporabi si je vedno potrebno razkužiti roke! 

Vse prebivalce pozivamo k izvajanju preventivnih ukrepov: ne dotikajmo se oči, nosu in ust; redno si umivajmo roke z milom in vodo ali razkužimo; upoštevamo pravila higiene kašlja; v primeru, da zbolimo, ostanimo doma; izogibajmo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake bolezni. 


< Nazaj na seznam