Streha nad glavo in topel obrok za brezdomce in uporabnike prepovedanih drog

Datum: 27.03.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Kot smo pred dnevi napovedali, je od danes dalje v Novi Gorici poskrbljeno, da bodo v teh izrednih razmerah odslej brezdomci in uporabniki prepovedanih drog v Novi Gorici deležni dnevnega toplega obroka in prenočišča, na voljo jim bo tudi pitna voda. V bližini dnevnega centra za uporabnike prepovedanih drog sta postavljena dva bivalnika, kjer bodo lahko prenočevali. Obenem pa je v sodelovanju z osebjem ŠENT-a poskrbljeno, da bodo imeli dnevni dostop do sanitarij in tuša ob vnaprej določenih terminih, individualno po dogovoru. Osebje ŠENT-a bo v stalni komunikaciji z brezdomci in uporabniki prepovedanih drog in bo sproti razreševalo morebitne težave. 

Začetek delovanja začasne nastanitve sta si danes ogledala podžupana MO Nova Gorica Sašo Kogovšek in Simon Rosič, namestnik poveljnika novogoriškega Štaba CZ Simon Vendramin ter predstavnica ŠENT-a Meta Rutar. Podžupan Simon Rosič se je ob tej priložnosti zahvalil  ŠENT-u in civilni zaščiti, ki so mestni občini priskočili na pomoč pri hitri vzpostavitvi rešitve za brezdomce in uporabnike prepovedanih drog. 

Ob tem v zvezi z informacijami, ki so se pojavile v javnosti, o novogoriškem brezdomcu, ki naj bi kazal znake okužbe s koronavirusom, obveščamo, da je bila oseba testirana na koronavirus. Test je bil negativen. 

 

 

 

 

 

 


< Nazaj na seznam