Pomoč otrokom za učenje od doma

Datum: 27.03.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Nekateri otroci nimajo dostopa do računalniške opreme za učenje od doma. Okrožno sodišče v Novi Gorici, goriški podjetniki in posamezniki so za obdobje epidemije koronavirusa COVID-19 zato že odstopili 60 osebnih računalnikov za pouk učencev na domu, ki nimajo svoje računalniške opreme. Računalnike bo prostovoljno pregledal in ustrezno pripravil podjetnik in mestni svetnik Luka Manojlović. Na mestni občini že zbiramo informacije z vseh osnovnih šol v občini po trenutnih potrebah. Učenci bodo v brezplačno izposojo prejeli računalnik, zaslon, tipkovnico in miško. Akcijo koordinirata Mestna občina Nova Gorica in Mladinski center Nova Gorica. 

Seznanjeni smo, da pomoč v obliki računalniške opreme prihaja tudi s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Tudi v prihodnje vabimo vse, ki bi želeli pomagati učencem, da to sporočijo Mladinskemu centru Nova Gorica na e-naslov info@mc-novagorica.si

Kako poteka pregled računalniške opreme v veliki dvorani mestne občine, si je pri Luki Manojloviću ogledala tudi poslanka Državnega zbora RS mag. Elena Zavadlav Ušaj. 

 

 


 

 

 

 


< Nazaj na seznam