Maske za občane! Potrebujemo dodatne šivilje

Datum: 30.03.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

V novogoriški občini so že v šivanju maske. S pomočjo Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica ter skupaj s posameznimi šiviljami smo šivanje organizirali sami. Namreč dobava mask na državni ravni zamuja. 

Zaradi velikih potreb po maskah pa mestna občina vabi vse, ki bi bili pripravljeni priskočiti na pomoč pri šivanju, da to sporočijo Štabu CZ mestne občine na tel. 05 335 01 07. Prejeli bodo material ter strokovna navodila za ustrezno šivanje in rokovanje z maskami. 

POZOR! Maske improvizirane izdelave so lahko nevarne! Potrebno jih je najprej oprati ali pod vročo paro zlikati, šele nato si jih lahko nadenemo. 

V prihodnjih dneh bomo objavili, kako jih bodo ljudje prejeli. Zagotovo jih ne bomo delili pred trgovinami, saj na ta način ne moremo zagotoviti sterilnosti. Z distribucijo bomo začeli takoj. Pri tem bomo maskam priložili tudi navodila za ustrezno uporabo. 

Ponovno opozarjamo občanke in občane, da naj si maske, ki ne izhajajo iz sterilne proizvodnje, torej iz masovne proizvodnje, nikakor ne nadenejo, preden jih ne sami operejo oziroma zlikajo z vročo paro. 

 


< Nazaj na seznam