Lov in ribolov v času koronavirusa

Datum: 31.03.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Lovske družine, ki imajo sklenjeno koncesijsko pogodbo, opravljajo na podlagi Zakona o divjadi in lovstvu naloge trajnostnega gospodarjenja z divjadjo pod pogoji javne službe, zato začasna splošna prepoved gibanja in zbiranja ne velja za lovce, kadar neposredno izvajajo navedene naloge. Seveda pa morajo tudi lovci upoštevati vse ostale že sprejete ukrepe, kot so ohranjanje varne razdalje do drugih oseb in uporaba zaščitnih sredstev, ki so že navedeni v objavljenih priporočilih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Prav tako je dovoljeno individualno izvajati ribolov, če to občinski odlok dovoljuje ali izrecno ne omejuje ali prepoveduje. Tudi ribiči morajo upoštevati ohranjanje varne razdalje do drugih oseb in uporabo zaščitnih sredstev. Izjema je izvajanje ribiško-čuvajske službe, ki jo je dovoljeno izvajati v celotnem ribiškem okolišu. Pri izvajanju teh nalog v javnem interesu je treba upoštevati vse ostale že sprejete ukrepe (ohranjanje varne razdalje do drugih oseb in uporaba zaščitnih sredstev), ki so navedeni v že objavljenih priporočilih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je za čas trajanja epidemije vzpostavilo nujni klicni center za obveščanje javnosti o zadevah z resornega področja ministrstva, ki je dosegljiv 24 ur vse dni v tednu na 040 390 016 ali cz.mkgp@gov.si.

Več: www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-kmetijstvo-gozdarstvo-in-prehrano

 


 

Ukrepi na državni in občinski ravni se lahko glede na potek epidemije spreminjajo, kar lahko vpliva na zgoraj objavljene informacije. Zato svetujemo, da dnevno spremljate uradne objave Vlade RS in Mestne občine Nova Gorica: www.gov.siwww.nova-gorica.si/koronavirus

 


< Nazaj na seznam