Prostovoljci dostavljajo računalnike osnovnošolcem

Datum: 01.04.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Šest prostovoljcev Mestne občine Nova Gorica danes popoldan razvaža računalnike vsem tistim osnovnošolcem v mestni občini, ki računalnika nimajo in zato doslej niso mogli slediti pouku od doma. Preko 80 računalnikov so za učence odstopili Okrožno sodišče v Novi Gorici, družba Hit d.d., Business Solutions in nekatera druga goriška podjetja ter posamezniki. Prostovoljci računalnike otrokom na dom dostavljajo z avtomobili, ki so jih v ta namen dali na voljo novogoriška občinska uprava, novogoriški javni zavodi in Trgo ABC d.o.o. Nova Gorica. S pomočjo podarjenih sredstev Rotary Cluba Nova Gorica pa bomo otrokom lahko nabavili tudi modeme.

Vsak otrok bo poleg računalnika, zaslona, miške in tipkovnice v dar prejel tudi zavojček lego kock, ki jih podarja mestni svetnik in prostovoljec Luka Manojlović. Na današnjem srečanju s prostovoljci za dostavo računalnikov na dom v veliki dvorani novogoriške občinske stavbe, ki je potekalo ob ustreznih zaščitnih ukrepih, je prostovoljcem podal vsa potrebna navodila glede namestitve računalniške opreme, ki jo je pred tem tudi sam pregledal in pripravil za uporabo.

Zbrane prostovoljce je pozdravil podžupan in koordinator akcije Simon Rosič v prisotnosti podžupana Saša Kogovška, namestnika poveljnika Štaba CZ mestne občine Simona Vendramina, vodje Oddelka za družbene dejavnosti mag. Marinke Saksida in direktorice Mladinskega centra Nova Gorica mag. Lare Brun. Podžupan Rosič se je prostovoljcem zahvalil za nesebično pomoč in jim podal splošna navodila o ustreznem ravnanju pri dostavi opreme, ki jih je priporočil epidemiolog Mario Fafangel z območnega NIJZ-ja.

Kdor še želi pomagati učencem, ki nimajo ustrezne opreme za učenje od doma, lahko kontaktira Mladinski center Nova Gorica na e-naslov info@mc-novagorica.si.

 

 

 

 

 

 


< Nazaj na seznam