Previdno na sprehodih ob koncu tedna

Datum: 03.04.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

V novogoriški občini je kar nekaj priljubljenih izletniških točk, na katerih smo že minuli konec tedna zaznali veliko obiska. Te točke so na primer: Panovec (in dostopi s Streliške, Kromberka, Pikola, Kostanjevice), novi in stari jez na Soči v Solkanu, obrežje akumulacijskega jezera Vogršček, Sabotin, Sveta Gora, Kekec, Škabrijel, vzletišče Lijak, cerkvica v Vitovljah, Trnovo, Lokve z zaledjem in grad Kromberk. Občane prosimo, da za sprehode raje izberejo manj obiskane poti. Pri tem naj seveda dosledno upoštevajo varnostno razdaljo in se ne združujejo v skupine.

Prav posebej pa prebivalce pozivamo, da ne izvajajo adrenalinskih športov, saj se pri teh športih zelo poveča nevarnost poškodb. V primeru poškodb se namreč po nepotrebnem obremenjuje zdravstveno osebje v teh izrednih razmerah.

Obenem prebivalce pozivamo k samozaščitnemu ravnanju pri obisku novogoriške tržnice. Kupce prosimo, da upoštevajo talne oznake in usmeritve ter ohranjajo varnostno razdaljo do drugih oseb.

Obveščamo še, da policija ta konec tedna na cestah izvaja poostren nadzor, ali prebivalci spoštujejo prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen dovoljenih izjem.

 


< Nazaj na seznam