1. junija 2020 začnejo teči oz. se nadaljuje tek rokov v upravnih in drugih javnopravnih zadevah

Datum: 29.05.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Občane Mestne občine Nova Gorica obveščamo, da je Vlada Republike Slovenije sprejela Sklep o ugotovitvi prenehanja razlogov za začasne ukrepe v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Uradni list RS, št. 74/2020), ki stopi v veljavo 1. junija 2020.


KAJ JE NOVEGA? 
V ponedeljek, 1. junija 2020, začnejo teči oziroma se nadaljuje tek rokov v upravnih in drugih javnopravnih zadevah, ki so bili zaradi epidemije COVID-19 prekinjeni. 

KAJ NAJ OBČANI PREVERIJO? 
V izogib zamudi rokov ali izgube svojih pravic naj občani na dokumentih, ki so jih prejeli od svoje občine, preverijo zapisane pravne pouke oziroma opozorila o teku rokov. 

Preverijo naj tudi, ali so se jim v času od 29. marca 2020 do 31. maja 2020 iztekli roki za uveljavljanje posameznih materialnih pravic v upravnih zadevah. Te je sedaj mogoče uveljavljati še do 9. junija 2020. 

INFORMACIJE 
Občanom svetujemo, da se za natančnejše informacije glede rokov za vložitev vlog oziroma izvedbo posameznih opravil obrnejo na svetovalce za pomoč strankam: 

Mestna občina Nova Gorica 
Informacije dobite v sprejemni pisarni v pritličju desno novogoriške občinske stavbe v sobi 12, tel. 05 33 50 111, e-naslov mestna.obcina@nova-gorica.si.

Za vse vloge velja naslednji način oddaje, če pri posameznem postopku ni drugače navedeno
• po elektronski pošti na e-naslov: mestna.obcina@nova–gorica.si 
• po navadni pošti na naslov: Mestna občina Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica 
• osebno v sprejemni pisarni 

Plačilo takse se lahko opravi: 
• s plačilom z gotovino v sprejemni pisarni ali
• s plačilnim nalogom na banki ali elektronsko

 

 

 


< Nazaj na seznam