COVID vstopna točka Nova Gorica

Datum: 28.07.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Nova vstopna točka za testiranje in obravnavo pacientov, ki kažejo znake okužbe z novim koronavirusom, ali potrebujejo bris, bo od 3. avgusta dalje delovala pri Zdravstvenem domu Nova Gorica, in sicer od ponedeljka do petka (za otroke tudi ob sobotah). Ob sobotah, nedeljah, praznikih in ponoči pa bodo nujni pacienti s sumom na COVID obravnavani pri Urgentnem centru v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica.

Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica je v sodelovanju s civilno zaščito v te namene zagotovil štiri bivalne kontejnerje. V COVID vstopno točko napotujejo izbrani osebni zdravniki.

Vstopna točka za Goriško sicer že od marca deluje pri Urgentnem centru v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica, v njej pa dela zdravstveno osebje Zdravstvenega doma Nova Gorica in Zdravstvenega doma Ajdovščina. Za premik delovišča bliže k centralni enoti zdravstvenega doma so se odločili, ker bodo na ta način lažje in učinkoviteje organizirali delo na vseh deloviščih, tako na COVID vstopni točki, kakor tudi v vseh preostalih ambulantah.


< Nazaj na seznam