Regijsko srečanje Slovenske filantropije

Datum: 06.10.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

Ob robu Regijskega srečanja Slovenske filantropije, ki od včeraj poteka v veliki dvorani novogoriške mestne občine, se je podžupanja mestne občine Damjana Pavlica skupaj z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti mestne občine mag. Marinko Saksida sestala s predstavnicama slovenske filantropije Tjašo Arko in Sabrino Lever.

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu in s statusom humanitarne organizacije. Njen začetek sega v leto 1992, ko so se v Slovenijo zatekali begunci iz Bosne in Hercegovine.

Slovenska filantropija je koordinatorica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, v katero je vključenih več kot 18.000 prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom. Namen programa je krepitev kapacitet prostovoljskih organizacij za razvoj kakovostnega prostovoljstva, razvoj njihove organizacijske strukture ter pridobivanje in širjenje njihovih znanj in veščin s področja prostovoljstva.

V okviru regijskega obiska Slovenske filantropije udeležence seznanjajo s programom za prostovoljske organizacije, zakonodajo na področju prostovoljstva, koristnimi informacijami ipd.

Fotografije: Mateja Pelikan

  

  

  


< Nazaj na seznam