Novi vladni ukrepi od 24. oktobra dalje

Datum: 23.10.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Vlada je sprejela sklep, s katerim izdaja Odlok o spremembah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati že 23. oktobra.

Časovna omejitev opravljanja dejavnosti ne velja za dejavnost priprave jedi in pijač v primeru dostave jedi in pijačOsebni prevzem jedi in pijač pa je dovoljen le v času od 6.00 do 21.00 ure.

Prav tako nočna omejitev gibanja ne velja za potovanje oseb, ki so vstopile v državo z namenom tranzita čez njeno ozemlje v sosednjo državo ali do svojega prebivališča v Sloveniji.

Več o tem na spletni strani: https://www.gov.si/novice/2020-10-22-od-jutri-naprej-ne-velja-vec-casovna-omejitev-za-dostavo-jedi-in-pijac/

Še več omejitev pa bo začelo veljati v soboto, 24. oktobrazapirajo se hoteli (z izjemami za poslovne delegacije, diplomatske in športne profesionalne ekipe), trgovski centri, pri čemer ostajajo odprte živilske trgovine, trgovine z gradbenim in tehničnim materialom, hrano za živali in s kmetijskimi potrebščinami, frizerski in kozmetični saloni.

Za en teden bodo vrata priprli tudi vrtci, vendar bodo starši, ki morajo nujno fizično na delo, svoje otroke lahko pripeljali v organizirano varstvo. Prihodnji teden bodo zaprti tudi dijaški in študentski domovi, razen za tiste dijake oz. študente, ki nimajo drugih možnosti bivanja.

Omejeno bo tudi delovanje javnega potniškega prometa, le-ta naj bi deloval s tretjinsko razpoložljivostjo.

Več o tem na spletni strani: https://www.gov.si/novice/2020-10-22-predsednik-vlade-janez-jansa-pred-nami-je-teden-boja-za-zaustavitev-sirjenja-virusa-med-nami/


< Nazaj na seznam