Pregled ukrepov v novogoriški mestni občini

Datum: 02.11.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Civilna zaščita novogoriške mestne občine že sprejema in dostavlja zdravila iz lekarne na dom. Brezplačna storitev je namenjena bolnim, starejšim od 60 let in osebam z različnimi oviranostmi, ki jih pozivamo, naj se obrnejo na Štab CZ mestne občine, v kolikor potrebujejo to pomoč. Naročila zdravil v štabu sprejemajo na tel. številki 05/33 50 107, vsak dan od ponedeljka do petka, med 8.00 in 12.00.  

Prevoz odvzetih brisov v Ljubljano je prav tako v teku. Organiziran je preko regijske civilne zaščite, občine ožje Goriške pa so dale na razpolago osebe, ki opravljajo prevoze. Slednje občine zagotavljajo izmenično.  

Država je minuli teden aktivirala enote prve pomoči Rdečega križa Slovenije za pomoč zdravstvu. Šempetrska bolnišnica usposobljene prostovoljce potrebuje tako na vstopnih točkah za sprejem pacientov kot na oddelkih. Prostovoljci Območnega združenja rdečega križa Nova Gorica so  danes že na uvajanju v bolnišnici, s pomočjo bodo začeli jutri.  

Tudi v drugem, podaljšanem tednu počitnic smo v novogoriški mestni občini poskrbeli za nujno varstvo otrok do 5. razreda osnovne šole. Poteka v Mladinskem centru Nova Gorica, kamor je trenutno vključenih 11 otrok. Starši osnovnošolskih otrok do vključno 5. razreda, ki še potrebujejo nujno varstvo, lahko pokličejo v Mladinski center Nova Gorica. 

Od skupno 1100 vrtčevskih otrok je v nujnem varstvu v novogoriški mestni občini trenutno 110 otrok, in sicer v vrtcih v Čepovanu, v Solkanu (tudi za Trnovo in Grgar), v Šempasu, v Dornberku (tudi za Prvačino), v Novi Gorici (v centralnem vrtcu in v Cicibanu), v Braniku in v vrtcu Hiša otrok Frančiška Sedeja. Starši, ki potrebujejo nujno varstvo otrok, se lahko obrnejo na ravnatelja matičnega vrtca. Za vključitev otroka v varstvo morata oba starša predložiti dokazilo za izkazovanje potrebe po nujnem dostopu vrtca (npr. potrdilo delodajalca). Vsi kontakti ravnateljev in Mladinskega centra Nova Gorica so objavljeni na spletni strani novogoriške mestne občine (www.nova-gorica.si). Ob tej priložnosti naj dodamo, da so vsi ravnatelji v mestni občini izkazali izjemno konstruktiven pristop, težav ne beležimo.  

V novogoriški mestni upravi smo s šolami dogovorjeni, da nam sporočijo morebitne potrebe po računalniški opremi za šolanje otrok na daljavo. Do sedaj so potrebe po nekaj računalnikih sporočili iz OŠ Šempas. Računalniško opremo tudi v tem valu pomaga zagotavljati mestni svetnik Luka Manojlović.  

Novogoriški stadion in skate park ostajata odprta za uporabnike ob upoštevanju vseh potrebnih zaščitnih ukrepov. To zagotavlja Javni zavod za šport Nova Gorica v sodelovanju z deležniki. Novogoriški skate park lahko uporablja največ šest oseb istočasno ob upoštevanju ustrezne razdalje. V okolici in na tribunah skate parka in stadiona je prepovedano zadrževanje in posedanje. Skladno s tem so tribune skate parka ograjene z opozorilnimi trakovi civilne zaščite.     


< Nazaj na seznam