Dostava toplih obrokov za šolarje na dom

Datum: 09.11.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

V sodelovanju z ravnatelji osnovni šol v mestni občini smo se dogovorili, da bodo brezplačni topli obroki za tiste učence in dijake, ki so upravičeni do subvencionirane šolske prehrane, dostavljeni na dom s pomočjo šolskega osebja ter Civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica.

 

Učenci in dijaki, ki so upravičeni do subvencionirane šolske prehrane, se še vedno lahko prijavijo. Navodila za prijavo:

 

- Učenci in dijaki se na topli obrok prijavijo preko šole, ki jo obiskujejo. Šola za učence in dijake, ki so prijavljeni na šolsko kosilo, upravičenost do brezplačnega obroka preveri v CEUVIZ (Centralna evidenca udeležencev vzgoje in izobraževanja).
- S prijavo učenci in dijaki privolijo, da občina in šole podatke uporabijo za organizacijo priprave in prevzema toplega obroka.

Podžupan Mestne občine Nova Gorica Simon Rosič ob tem poudarja:« Na Mestni občini Nova Gorica smo se prilagodili situaciji, da se z jutrišnjim dnem v osnovnih šolah pričenja pouk na daljavo kakor tudi navodilom države, da je potrebno zagotoviti topel obrok za osnovnošolce in srednješolce, ki so upravičeni do subvencionirane šolske prehrane. Med vikendom so ravnatelji zbirali potrebne podatke, na podlagi katerih smo oblikovali model zagotavljanja toplih obrokov. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil za izredno korektnost in pripravljenost ravnateljic in ravnateljev Vrtca Nova Gorica, osnovnih in srednjih šol kakor tudi Civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica«.

 

Mestna občina Nova Gorica je v sodelovanju z vrtci, osnovnimi šolami in Mladinskim centrom Nova Gorica poskrbela tudi za varstvo otrok staršev, ki varstva ne morejo zagotoviti drugače, ter za otroke staršev, ki delajo v kritični infrastrukturi (zlasti v zdravstvu).


< Nazaj na seznam