Pregled aktivnosti: koronavirus

Datum: 13.11.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Civilna zaščita mestne občine sprejema in dostavlja zdravila iz lekarne na dom. Brezplačna storitev je namenjena bolnim, starejšim od 60 let in osebam z različnimi oviranostmi. Naročila zdravil sprejemajo v Štabu CZ mestne občine na tel. številki 05/33 50 107, vsak dan od ponedeljka do petka, med 8.00 in 12.00. 

V tem tednu je bilo v varstvo otrok v vrtcih mestne občine vključenih 140 otrok. Mestna občina v sodelovanju z Vrtcem Nova Gorica, osnovnimi šolami v Mestni občini Nova Gorica in vrtcem Hiša otrok Frančiška Sedeja tudi v prihodnjih 14-ih dnevih organizira varstvo za predšolske otroke, ki je namenjeno staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Za vključitev otroka v varstvo morata oba starša predložiti dokazilo za izkazovanje potrebe po nujnem dostopu vrtca (npr. potrdilo delodajalca). Zainteresirani starši lahko informacije pridobijo neposredno pri ravnateljih/icah, katerih kontakte objavljamo na spletni strani mestne občine v zavihku KORONAVIRUS info (www.nova-gorica.si).

Brezplačne tople obroke za učence in dijake, ki so upravičeni do subvencionirane šolske prehrane, dostavljamo na dom s pomočjo šolskega osebja ter Civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica. Trenutno je na te obroke naročenih okrog 100 osnovnošolcev in dijakov. Učenci in dijaki, ki so upravičeni do subvencionirane prehrane, se na topli obrok še vedno lahko prijavijo preko šole, ki jo obiskujejo. Šola za učence in dijake, ki so prijavljeni na šolsko kosilo, upravičenost do brezplačnega obroka preveri v CEUVIZ (Centralna evidenca udeležencev vzgoje in izobraževanja).

V novogoriški mestni občini nudimo tudi brezplačne prevoze za starejše »GO šofer«. Storitev izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica s pomočjo prostovoljcev. Do brezplačnih prevozov za starejše »GO šofer« so upravičeni občani, starejši od 65 let, s stalnim bivališčem v Mestni občini Nova Gorica, ki nimajo možnosti prevoza (lastnega ali s strani druge osebe). Brezplačni prevozi se izvajajo zlasti  za potrebe obiska zdravnika, Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Šempeter, lekarne, javnih ustanov (CSD, upravna enota, občina…) in trgovine (do obiska trgovine ima posamezni upravičenec pravico do brezplačnega prevoza 1x mesečno). Za rezervacije prevozov je potrebno poklicati vsaj tri dni vnaprej na telefonsko številko 05 30 21 387, in sicer ob delavnikih od ponedeljka do petka, med 8:00 in 16:00. V tem delovnem času se bodo prevozi tudi opravljali.

Za psihosocialno pomoč je na voljo tudi svetovalna telefonska številka psihologinj Centra za krepitev zdravja Nova Gorica 041 426 469, na katero lahko občani pokličejo vsak delavnik (od ponedeljka do petka), od 16. do 18. ure. Prav tako se lahko psihologinje kontaktira tudi preko elektronske pošte psihologckz@zd-go.si. Na pomoč so priskočile tudi številne nevladne organizacije v Mestni občini Nova Gorica. Kontakti so objavljeni v KORONAVIRUS info (www.nova-gorica.si). S temi kontakti želimo zagotoviti dostopno podporo ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami.


< Nazaj na seznam