Delno sproščanje ukrepov od torka, 15. decembra, do vključno 23. decembra

Datum: 14.12.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Vlada se je na nedeljski dopisni seji odločila za začasno sprostitev nekaterih ukrepov.

V vseh statističnih regijah se dodatno sproščajo:

cvetličarne,

- avtopralnice

- in kemične čistilnice.

Dovoljuje se tudi izvajanje higienske nege:

frizerski in kozmetični saloni razen dejavnosti salonov za nego telesa in dejavnosti pirsinga, tetoviranja in podobnih postopkov.

Poleg bančnih in zavarovalniških storitev se v vseh statističnih regijah sproščajo tudi druge finančne storitve

S torkom bo odpravljena omejitev gibanja med občinami v štirih epidemiološko ugodnih regijah, to pa so Gorenjska, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska in Goriška. Gibanje za prebivalce teh regij bo tako omejeno na območje celotne regije, ne na posamezno občino. 

Pogoj je, da ima oseba na mobilnem telefonu naloženo in stalno aktivirano mobilno aplikacijo #OstaniZdrav. Izjema velja tudi za športno-rekreativne dejavnosti. 

Še vedno pa tudi v teh regijah veljajo ostale omejitve, torej omejitev gibanja med 21. in 6. uro ter popolna prepoved zbiranja.

Prav tako se v štirih epidemiološko ugodnih regijah dodatno dovoljuje prodaja oblačil in obutve, športne opreme in motornih vozil. Pomerjanje oblačil in obutve ne bo dovoljeno. 

Vlada sprošča tudi izvajanje javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije v omejenem obsegu. Javni linijski prevoz potnikov se bo izvajal v počitniškem režimu, dokler poteka izobraževanje na daljavo. 

Več informacij: https://www.gov.si/novice/2020-12-13-vlada-s-torkom-sprosca-nekatere-ukrepe/


< Nazaj na seznam