Na državnih mejah se s ponedeljkom, 15. marca, ponovno vzpostavljajo kontrolne točke

Datum: 05.03.2021
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Vlada je na 61. seji izdala Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, s katerim se ponovno vzpostavljajo kontrolne točke na cestnih povezavah na notranjih mejah. Spremembe so tudi na seznamu rdečih držav ter pri izjemah za vstop v državo brez karantene in brez negativnega izvida testa. Novost je tudi možnost prekinitve karantene šele peti dan po napotitvi.

 

S ponedeljkom bodo na notranjih schengenskih mejah trije tipi kontrolnih točk:

  • tip A: mejni prehodi, ki bodo odprti 24 ur na dan (na meji z Italijo Vrtojba, Fernetiči in Škofije);
  • tip B: mejni prehodi, ki bodo odprti del dneva;
  • tip C: mejni prehodi, ki jih uporabljajo večinoma dvolastniki in ostajajo odprti in brez stalnega nadzora, a z naključnimi kontrolami; prehajanje teh mejnih prehodov dovoljen le tistim, ki živijo v obmejnih občinah.

V karanteno so ob vstopu v državo napoteni vsi, ki ne predložijo negativnega izvida na SARS-CoV-2, niso preboleli covida-19 ali niso bili cepljeni. To karanteno je s testiranjem na novi koronavirus po novem možno prekiniti šele peti dan.

Po novem bodo morali s ponedeljkom, 15. marca, negativni test, ki ni starejši od sedmih dni, predložiti tudi čezmejni delovni dnevni migranti ali tedenski migranti, dvolastniki in tisti, ki so vključeni v izobraževanje.

 

Več informacij na spletni strani Vlade RS.


< Nazaj na seznam