Novo sproščanje ukrepov

Datum: 13.05.2021
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Koronavirus

Vlada RS je še za mesec dni podaljšala epidemijo in se odločila za dodatno sproščanje ukrepov v zvezi z epidemijo covid-19.

V vseh statističnih regijah bo opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih dovoljeno od 5. do 22. ure. Spremenjeni so tudi pogoji za ponujanje gostinskih storitev v notranjosti gostinskih obratov. Kot nova izjema se določa tudi obratovanje igralnih salonov in prirejanje posebnih iger na srečo. Igralni saloni lahko ponujajo do 50 % razpoložljivih kapacitet.

Omejitev števila končnih uporabnikov pri javnih kulturnih prireditvah v zaprtih javnih prostorih in na prostem se sprosti na način, da se število končnih uporabnikov omeji glede na 50 % zasedenost zmogljivosti sedišč.

Zaradi spremenjenih epidemioloških razmer se pri verskih obredih, bogoslužjih, molitvah in drugih verskih praksah določa, da se število oseb, ki kolektivno uresničujejo versko svobodo v zaprtih prostorih omeji na 50 % zasedenost zmogljivosti sedišč, na prostem pa na največ 50 udeležencev.

Sproščajo se vsa športna tekmovanja, ne glede na to ali so namenjena rekreativnim športnikom ali registriranim športnikom in vnovična prisotnost gledalcev na tekmovanjih. Športno rekreativna dejavnost se lahko izvaja individualno oziroma v skupini do 50 vadečih.

Od sobote je na prireditvah in shodih dovoljuje zbiranje do 50 udeležencev.

Ponovno se uvaja možnost predčasne prekinitve karantene s PCR testom peti dan po napotitvi v karanteno po vstopu v Slovenijo.

V ponedeljek bodo v šolske klopi znova sedli vsi srednješolci in študenti.

Odpirajo se tudi kampi, ki bodo lahko 70-odstotno zasedeni.

 

Več informacij na spletni strani Vlade RS.


< Nazaj na seznam