Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

5. Liskov memorial - tradicionalni mednarodni turnir v malem nogometu

DATUM OBJAVE 20. december 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica

5. Liskov memorial, ki ga Športno kulturno društvo Mladinci iz Nove Gorice prireja v spomin na nekdanjega soigralca Daria Lesizzo, enega najboljših mladih nogometašev Gorice generacije 1973-1975, se tudi letos – kljub zamiku s tradicionalnega božičnega termina – ni izneveril tradiciji.

Zmagovalna ekipa:Žagarstvo Mazej
Naj vratar: Dalibor Varkaš (Žagarstvo Mazej)
Naj strelec: Dalibor Radusin (Marcomatic)
Naj igralec: Saša Ranič (Kavarna Ave)Trije najboljši lani so se letos vrnili v Novo Gorico (AS BAU, MARCOMATIC in GEOSS, letos pod imenom KAVARNA AVE), turnir je z nastopom treh hrvaških ekip ohranil naziv mednarodni, v predbožičnem času pa je na tribune balona novogoriškega Športnega parka ponovno privabil veliko število ljubiteljev nogometa, ki so na delu videli veliko znanih imen velikega in malega nogometa. Kar je še bolj zanimivo, je to, da se je ponovil lanski finale, le da v malem finalu. Lanski zmagovalci AS Bau (Kukavica, Goranovič, Grželj, Struna, Kurič, Kurtič, Božič, Dunič, Vujovič) so tudi letos pokazali svojo premoč reškemu Marcomaticu (Diklič, Prpič, Rožajac, Radmanovič, Kraljič, Radusin, Mijolovič, Martedič), ki je sicer v polfinalu šele po šestmetrovkah klonil proti lani tretjim Ajdovcem (Đukič, Pišot, E.Kalin, Sukanovič, Džuzdanovič, Ranič, P.Kalin), ki so letos nastopali pod okriljem novega sponzorja. Ti so v finalu proti Žagarstvu Mazej (Varkaš, Mitrakovič, Karapetrovič, Miškič, Jolič, Spasojevič, Kantarevič), ki je do finala nasprotnikom natrosil 28 golov, povedli z golom Sukanoviča, izenačil je Mitrakovič, svoje za zmago Velenjčanov je prispeval še Karapetrovič, a se letos najboljši po mnenju stanovskih kolegov v 1.SNL Saša Ranič ni predal in zadel za izenačenje, ki je vodilo k streljanju šestmetrovk. 5.Liskov memorial se je zaključil v napetem obračunu med nekdanjim malonogometnim reprezentantom Mitrakovičem in Raničem, ki sta prevzela odgovornost odločiti zmagovalca. Medtem ko Mitrakoviča niso zmotile menjave v vratih, je Raniča v njegovem četrtem odločilnem strelu prebral Varkaš, ki je z obrambo pravzaprav odločil srečanje in bil razglašen za najboljšega vratarja turnirja.