Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Objavljeni javni razpisi za spodbujanje razvoja podjetništva

DATUM OBJAVE 23. maj 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V letošnjem letu je v ta namen rezerviranih skupno 30 milijonov tolarjev. Subvencioniranju novih delovnih mest in stroškov samozaposlovanja je namenjeno skupno 10 milijonov. Pri tem občina spodbuja zaposlovanje težje zaposljivih oseb in samozaposlovanje brezposelnih oseb, prvo zaposlitev oseb z višjo in visoko izobrazbo (ki so registrirane kot brezposelne) ter samozaposlitev oseb, ki so vključene v program Primorskega tehnološkega parka za spodbujanje ustanavljanja tehnološko usmerjenih podjetij. Subvencioniranju investicij (začetnih, investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj ) je namenjeno 14 milijonov. Novo razpisane spodbude so projekti inovacij v skupni višini 1 milijon, projekti povezovanja vsaj treh podjetij z inštitucijo znanja v skupni višini 2 milijonov ter prijave na razpise iz mednarodnih virov v skupni višini 1,5 milijona. Kot v preteklih letih pa je razpisano tudi posebno usposabljanje zaposlenih v skupni višini 1,5 milijona tolarjev.
Upravičenci do sredstev so mala in srednja podjetja ter samostojni podjetniki, ki imajo sedež v Mestni občini Nova Gorica ali investirajo v tej občini. Za sofinanciranje stroškov samozaposlitve in določenih tipov inovativnih projektov pa so upravičenci tudi fizične osebe s stalnim bivališčem v tej občini.
Javni razpisi so odprti do 9. septembra 2005, prijavljene aktivnosti pa morajo biti zaključene v obdobju od vključno 16.11.2004 do vključno 15.11.2005.
Subvencije bodo dodeljene kot nepovratna državna pomoč po sistemu "de minimis". Razpisi kot tudi vsa razpisna dokumentacija bodo po objavi v Uradnem listu dostopni na spletni strani Mestne občine Nova Gorica in na Oddelku za gospodarstvo Mestne občine.