Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Slavnostni večer s podelitvijo občinskih nagrad in praznične prireditve ob prazniku Mestne občine Nova Gorica

DATUM OBJAVE 05. september 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica praznuje 9. septembra občinski praznik v spomin na Goriško fronto. Že tradicionalno mestna uprava v njegovo počastitev pripravi program prireditev skupaj s številnimi društvi, klubi, krajevnimi skupnostmi in institucijami. Letošnje prireditve so se začele 24. avgusta z drugim delom Goriškega festivala, nadaljevale pa se bodo vse do konca septembra. Pred nami je vrhunec praznika. V petek, 7. septembra 2012, ob 20. uri prireja župan Matej Arčon slavnostni sprejem s podelitvijo občinskih nagrad in slavnostno sejo mestnega sveta v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica. V kulturnem programu, ki ga bo povezovala Eva Longyka Marušič, bodo nastopili goriški ustvarjalci. Z oblikovanjem programa slovesnosti želimo prikazati in poudariti ustvarjalno moč domačih umetnikov. Občinske nagrade bodo ta večer prejeli letošnji nagrajenci Mestne občine Nova Gorica, ki so bili potrjeni s sklepom mestnega sveta, in sicer: Nadja Velušček, Anja Medved, Edvin Sever, Marjan Terpin, Jože Šušmelj, Vokalno instrumentalna skupina "Kresnice", Kulturno prosvetno društvo Lipa Šempas, Mojca Milone, Društvo za zdravo življenje in JUNG d.o.o.

 

V soboto, 8. septembra 2012, bo ob 11. uri na travniku pred novogoriško mestno hišo potekalo vseslovensko srečanje brigadirjev in drugih udeležencev mladinskega prostovoljnega dela v Novi Gorici ob 65. obletnici ureditve struge Lijaka in začetka gradnje Nove Gorice v organizaciji Kluba mladinskih delovnih brigad Nova Gorica. Istega dne ob 16. uri pa bo na gradu Kromberk spominska slovesnost ob 95. obletnici bitke na Škabrijelu v organizaciji Društva Soška fronta in Goriškega muzeja Nova Gorica. Poleg ostalih prireditev tega dne, ki jih najdete v programu prireditev, se bo popoldan in zvečer na travniku pred mestno hišo odvijala Robinova zabava 2012 s koncertom Mladinske filharmonije Nova in solisti, ki ga ob prazniku poklanja mestna občina. Izvedli bodo "The Queen Simphony".