Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Knjižnica pod krošnjami v Novi Gorici - pod pokroviteljstvom Mestne občine Nova Gorica in v sodelovanju z Mladinskim centrom v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 14. avgust 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI V NOVI GORICI OD 21. - 28. avgusta 2013

Nova Gorica (Borov gozdiček) – Knjižnica pod krošnjami med 21. - 28. avgustom ponovno razpira svojo krošnjo v Borovem gozdičku  v Novi Gorici.

Aktivno preživljanje poletnega prostega časa bo poleg listanja knjig, revij in dnevnega časopisja zaznamoval tudi osvežujoč spremljevalni program. Zvrstila se bodo branja in predstavitve Na obisku, Ustvarjalnice za otroke in odrasle ter Glasno branje v Domu upokojencev namenjeno najstarejšim obiskovalcem.

V četrtek, 22. avgusta prihaja na obisk pod krošnje borovcev pesnik, pisatelj, publicist, prevajalec, novinar, nekdanji politik Ciril Zlobec. Pogovor z avtorjem bo vodila Martina Kafol, urednica Založbe Tržaški Tisk, kjer je izšla njegova knjiga z naslovom Italijanska srečanja slovenskega pesnika.
V petek, 23. avgusta se lahko udeležite predstavitve knjige Pravljična joga, avtorice Urške Božič. Pripeljite s seboj vaše malčke, skupaj boste lahko uživali v igri in jogi.
V soboto 24. avgusta dopoldan bo knjižnica gostila Olgo Moroz, veliko poznavalko ruskih in ukrajinskih pravljic ter oboževalko ročnih lutk. S svojo lutkovno skupino iz Doma upokojencev Fužine bo odigrala predstavo O kruhu, prijateljstvu in dobri volji.
V ponedeljek, 26. avgusta  bodo uredniki in pisci predstavili najnovejšo izdajo revije Razpotja, ki nastaja pod okriljem Društva Humanistov Goriške.
Ob zaključku v sredo 28. avgusta bo knjižnica pod krošnjami odprla mikrofon za vse, ki bi želeli deliti svoje misli ali katerokoli literarno ustvarjanje.
Vmes pa ustvarjalnice za otroke Dolga kačja zgodba in glasno branje stanovalcem Doma upokojencev v Novi Gorici. Natančen program najdete v priponki.
 


Oprema knjižnice omogoča delovanje v lepem vremenu; v primeru dežja knjižnice ne bo.
Knjižnico pod krošnjami najdete na spletu na www.knjiznicapodkrosnjami.si ali na omrežju FB.

Bralna krošnja v Novi Gorici poteka pod pokroviteljstvom Mestne občine Nova Gorica in v sodelovanju z Mladinskim centrom v Novi Gorici. Vsebinska zasnova Knjižnice pod krošnjami: zavod Divja misel. Partnerji: Goriška knjižnica Franceta Bevka in Dom za upokojence Nova Gorica.


Odgovorna in kontaktna oseba goriškega gostovanja:
Mateja Zorn, T: 041353261, E-pošta: zornmateja@gmail.com