Drugi vikend filmskih predstav letnega kina Silvana Furlana v Novi Gorici

datum: 30.07.2015

kategorija: V središču

Drugi vikend filmskih predstav letnega kina Silvana Furlana v Novi Gorici
četrtek, 30. julij 2015 - nedelja, 2. avgust 2015
ploščad za novogoriško mestno hišo

V četrtek, 30. julija 2015, nadaljujemo z naslednjim nizom filmskih predstav na velikem platnu Letnega kina Silvana Furlana na ploščadi za novogoriško mestno hišo. Ob 21. uri bo v sodelovanju s festivalom Kino Otok na sporedu dokumentarni film Človek na luni, naš častni gost pa bo režiser filma Giuliano Ricci. Gre za intimen dokumentarni portret skoraj izgubljenega časa. Skozi pripoved o temnih plasteh človeškega bitja nas vodijo v črnino zavite ženice, ki še živijo spomin in kulturo krvnega maščevanja.

V petek, 31. julija 2015, ob 21. uri bomo v sodelovanju s festivalom Animateka predvajali animirani dokumentarec Medena koža Junga in Laurenta Boileauja. Pripoveduje zgodbo striparja in sorežiserja filma Junga, rojenega v Koreji in posvojenega v Belgijo. Več let pozneje se vrne v Seul, da bi našel svojo biološko mater ali pa preprosto zato, da bi preveril, koliko se v Koreji počuti doma. Naš gost bo filmski pedagog in sodelavec festivala Animateka Rok Govednik.

V soboto, 1. avgusta 2015, ob 21. uri nas čaka srečanje s slovenskim filmom. Na sporedu bo celovečerni prvenec Drevo režiserke Sonje Prosenc, ki je bil pred kratkim predstavljen na filmskem festivalu v Cannesu. Gre za zgodbo o družini, ki se znajde v brezizhodnem položaju, ko je varna samo za zidovi lastne hiše in dvorišča. Ko čas izgine, se zatočišče spremeni v zapor. Naša gostja bo režiserka Sonja Prosenc z nekaterimi člani ekipe filma.

V nedeljo, 2. avgusta 2015, ob 21. uri pa bo na sporedu film, ki si je v Cannesu prislužil nagrado občinstva, Okus po ljubezni režiserja Ritesha Batre. Drobna in nežna ljubezenska zgodba z ulic Mumbaja nam razkrije, da lahko upanje včasih najdemo tam, kjer ga najmanj pričakujemo.

Natančen program in urnik si lahko ogledate na naši spletni strani http://nova-gorica.si/poletne_prireditve_v_novi_gorici), spremljate pa lahko tudi fb profil mestne občine https://www.facebook.com/MestnaObcinaNovaGorica.

VSTOP na vse filmske predstave je PROST. V primeru slabega vremena bodo filmi predvajani v veliki dvorani novogoriške mestne hiše.