Začetek novoletnega sejma v Novi Gorici

datum: 18.12.2015

kategorija: V središču

V soboto, 19. decembra, se na Bevkovem trgu začenja božično-novoletni sejem, ki bo vse do torka, 29. decembra, vsak dan med 9. in 19. uro, ponujal izdelke domače in umetnostne obrti, domače pridelke in tipično slovensko kulinariko. Za pripravo sejma so poskrbeli v Krajevni skupnosti Nova Gorica. Prav tako v soboto, 19. decembra, bo med 10. in 16. uro na Bevkovem trgu potekala umetniška tržnica GO ART.

Obiskovalci se bodo lahko sprehodili po umetniški tržnici s pestrim spremljevalnim programom za velike in male obiskovalce. Snovalci GO ART-a pravijo: "Ker razmišljajmo in kupujemo pametno, ročno narejeno, trajnostno naravnano in lokalno!"

 

            Ta dan, sobota, 19. decembra, bo obarvan tudi športno, med 10. in 20. uro se bo v organizaciji Rotary kluba Nova Gorica odvijal dobrodelni tek ekip GORICATLON 2015. To je dvanajst urna tekaška prireditev, na kateri sodelujejo ekipe, ki jih sestavlja do dvanajst tekačev. Start bo pred novogoriško mestno hišo. Krožna tekaška progra bo dolga približno 1 km in bo speljana po pločnikih in parkih Nove Gorice. Vsak tekač bo tekel približno eno uro, nato bo predal štafeto naslednjemu. Ekipe bodo za vsak pretečen krog prispevale v dobrodelni sklad. Zbrana sredstva bodo namenjena Varstvenemu delovnemu centru Nova Gorica. Informacije in prijave na www.goricatlon.si.

 

            V nedeljo, 20. decembra, bo ob 17. uri na Bevkovem trgu koncert Vladimirja Čadeža (tenor) in vokalne skupine Singgirls pod vodstvom zborovodkinje Mojce Maver Podberšič. Za klavirsko spremljavo bo poskrbel Anže Vrabec. Izvajali bodoo pretežno zborovski božični program  s solo tenorjem ter znane gospel uspešnice v božičnem stilu.