Nadaljujejo se božično-novoletne prireditve Mestne občine Nova Gorica

datum: 24.12.2015

kategorija: V središču

V okviru novoletnih prireditev Mestne občine Nova Gorica "Stopimo skupaj v novo leto 2016" bo v petek, 25. decembra, ob 17. uri na Bevkovem trgu v Novi Gorici jazz božični koncert z Blažem Vrbičem in Božičnim jazz bandom. V soboto, 26. decembra, bo ob 21. uri na Bevkovem trgu večer slovenske popevke. Uspešnice iz zlatega obdobja slovenske popevke nam bodo predstavili pevki Nuška Drašček in Alenka Godec ter legendarni Lado Leskovar.

Nedelje, 27. decembra, pa bodo najbrž najbolj veseli otroci. Ob 17. uri jih bosta na Bevkovem trgu obiskala dedek Mraz in čarodej Sam Sebastian, ki bo izvedel pravcato čarovniško predstavo z naslovom Take praznične. Čarovniška predstava bo otroke popeljala na potovanje po čarobnem domišljijskem svetu, polnem neverjetnih čarovnij in smešnih komičnih zapletov.

V torek, 29. decembra, ob 22. uri prireja Klub goriških študentov v Marcu Polu v Novi Gorici koncert Mambo Kingsov, Petre Kovačević in DJ Berny-ja.

Sreda, 30. december, je rezervirana za rock. Ob 20. uri bo na Bevkovem trgu nastopila mladinska zasedba Black Star iz Branika, ob 21. uri pa bo na oder skupila skupina Šank Rock. Predstavili bodo svoj nov album "Restart" in pa seveda vse največje uspešnice. Ob 23.15 pa se bo predstavila novonastala novogoriška glasbena skupina Rock Arena. Za " After party" so poskrbeli v Klubu goriških študentov. V Marcu Polu bo ob 24. uri nastopil Zmelkoow.

Silvestrovanje na prostem v Novi Gorici se bo začelo ob 22. uri. Na Kidričevi ulici bodo nastopili Kalamari. Na ploščadi za novogoriško mestno hišo pa se bo ob 22. uri začel Klub Miks z Evo iz Raja. Ob 24. uri bo na Kidričevi ulici  koncert skupine Ne me jugat in Rudija Bučarja. Skupina z Obale Ne Me Jugat že več kot petnajst let zabava občinstvo na številnih zabavah po vsej Sloveniji. Znani so po pristnem igranju in zabavi za vse generacije. Vseskozi ustvarjajo tudi avtorsko glasbo. Zadnja leta skupina spremlja tudi znanega izolskega kantavtorja Rudija Bučarja.

Zaradi novoletnih prireditev Mestne občine Nova Gorica bo od srede, 30. decembra 2015, do petka, 1. januarja 2016, občasno zaprta Kidričeva ulica v Novi Gorici, in sicer v naslednjih terminih:

  • od 30. 12. 2015 od 18. ure do 31. 12. 2015 do 9. ure: popolna zapora dela Kidričeve ulice od Ulice Tolminskih puntarjev do uvoza na parkirišče za Novo KBM,
  • od 31. 12. 2015 od 17. ure do 1. 1. 2016 do 9. ure oziroma do vzpostavitve ulice za varen potek prometa: popolna zapora dela Kidričeve ulice od Ulice Tolminskih puntarjev do uvoza na parkirišče za Novo KBM.