Skupaj za boljšo kakovost bivanja v soseski ob Cankarjevi ulici in ulici Gradnikovih brigad

datum: 10.11.2016

kategorija: V središču

Focus društvo za sonaraven razvoj, IPoP – Inštitut za politike prostora, Umanotera in PIC – Pravno-informacijski center v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica v okviru projekta Skupnostno upravljanje z življenjskimi viri vabijo

v torek, 15. novembra 2016, ob 17. uri na delavnico »Dovolj za vse«, ki bo v prostorih Zveze kulturnih društev »Točka« v Novi Gorici.

Mestna občina Nova gorica je letos vključena v projekt Skupnostno upravljanje z življenjskimi viri, s katerim želi spodbuditi prebivalce in lokalne deležnike k sodelovanju v procesih upravljanja s skupnimi viri. Posebna pozornost je usmerjena v območje večstanovanjske soseske ob Cankarjevi ulici in ulici Gradnikovih brigad.

Na osnovi analize razmer na področju oskrbe s hrano in energijo, upravljanja z viri, stavbami in urbanimi prostori, urejanja prostora in trajnostne mobilnosti so partnerji projekta pripravili nabor projektnih predlogov, ki bodo obravnavani tudi s prebivalci in širšo zainteresirano javnostjo.

Delavnica je namenjena tako prebivalcem soseske ob Cankarjevi ulici in ulici Gradnikovih brigad kot tudi lokalnim nevladnim organizacijam in zainteresirani javnosti. Na delavnici bodo udeleženci po metodi »Svetovna kavarna« skupaj razmišljali o projektnih predlogih in o načinih, s katerimi bi lahko zainteresirani in občina skupaj izboljšali kakovost življenja v soseski in učinkovito povezali lokalno skupnost. Delo bo organizirano okrog šestih projektnih omizij, na katerih bodo udeleženci razpravljali o rešitvah ter tako prispevali k razvoju projektnih predlogov.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Zaradi lažje organizacije vas organizatorji prosijo, da se na delavnico prijavite na https://goo.gl/lrTgJK.

 

Vabilo_delavnica Dovolj za vse_15-11-2016.pdf