Teden zdravja od 3. do 9. aprila v Novi Gorici – Aktiviraj se za dobro počutje!

datum: 27.03.2017

kategorija: V središču

Teden zdravja je priložnost, da se zavemo, kako pomembno je biti zdrav in zdravje ohraniti. V skrbi za ohranjanje in krepitev zdravja v našem okolju deluje veliko organizacij, ki bodo Teden zdravja obeležili z različnim brezplačnimi dogodki.

Organizatorji posebej vabijo na nastop zdravnice Sanele Banović z naslovom »Objem, dotik, poljub«, ki bo 6. aprila ob 16.30 v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica. Sledila bo svečana seja Regijskega sveta za javno zdravje, na kateri bodo župani vseh občin v regiji s podpisom svečane zaveze zagotovili podporo krepitvi duševnega zdravja. S podpisom Listine o podpori Programu Svit bomo dobili prvega ambasadorja Programa Svit v regiji.

7. april je dan, ko vsako leto obeležujemo svetovni dan zdravja. Geslo letošnjega svetovnega dne je Spregovorimo o depresiji. Pogovor o depresiji pomaga pri odpravljanju stigme in spodbuja, da več ljudi v stiski poišče pomoč ter je tudi bistven sestavni del okrevanja.

Osrednji dogodek Tedna zdravja bo 7. aprila med 9. in 14. uro na Bevkovem trgu. V letošnjem letu, ko mesto Nova Gorica praznuje 70. rojstni dan, bo ta dan tudi priložnost, da spodbudimo prebivalce in obiskovalce našega mesta k zdravemu načinu življenja, saj je prav zdravje ena najpomembnejših vrednot. Vabljeni torej k druženju in seznanitvi z informacijami, ki nam bodo v pomoč pri skrbi za naše zdravje. V primeru slabega vremena se bo dogajanje preselilo pod arkade novogoriške mestne hiše.

Celoten program Tedna zdravja je objavljen v priponki:

Aktivnosti v Tednu zdravja - Program.pdf