Informativna dneva za potencialne vlagatelje v grad Rihemberk

datum: 16.03.2018

kategorija: V središču

Kot številni gradovi na Slovenskem ima tudi grad Rihemberk dolgo in razgibano zgodovino. Njegova se začne v 13. stoletju. Grad Rihemberk, eden najslikovitejših gradov na Slovenskem in spomenik državnega pomena, stoji na kopastem griču sredi strmega pobočja nad Branikom. Kot utrdba je že od prazgodovine varoval dostop na Kraško planoto in naprej do morja, po drugi strani pa je nadziral promet po delu Vipavske doline.

Odkar je Mestna občina Nova Gorica postala lastnica gradu, si aktivno prizadeva za njegovo obnovo in oživitev. Prvi rezultati so že tu: grad je spomladi 2017 ponovno odprl svoja vrata obiskovalcem. Čeprav še ne do konca obnovljen, je bil deležen številnih pozitivnih odzivov obiskovalcev in širše javnosti.

Grad Rihemberk je del projekta RESTAURA – Revitalizacija zgodovinskih stavb s pomočjo shem javno-zasebnega partnerstva. Gre za projekt Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki spodbuja investicije zasebnega kapitala v revitalizacijo dediščinskih stavb v štirih srednjeevropskih državah. Na ta način se želi v revitalizacijo gradu Rihemberk pritegniti tudi pobude in finančna sredstva zasebnikov. Grad je namreč lahko tudi poslovna priložnost. Zato vabimo potencialne investitorje na informativna dneva, na katerih bomo predstavili stanje gradu Rihemberk in njegove razvojne potenciale:

- V četrtek, 29. marca 2018, vabimo na prvi informativni dan v Ljubljani, ki ga organizira Znanstvenoraziskovalni center SAZU v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica. > DOGODEK JE ODPOVEDAN

- V četrtek, 25. aprila 2018, bo organiziran drugi informativni dan v Novi Gorici. Ta dan si bo grad mogoče tudi ogledati.

 

Podrobnejši program:
Vabilo na info dneve-grad Rihemberk_LJ.pdf

Vabilo na info dneve-grad Rihemberk_NG.pdf

Informacije:
Miha Seručnik, tel. 01 470 6214, miha.serucnik@zrc-sazu.si

 

Vabilo na info dneve-grad Rihemberk_LJVabilo na info dneve-grad Rihemberk_NGGrad RihemberkGrad Rihemberk - razgled z gradu