Prostori nekdanjega Daimonda v središču Nove Gorice odslej namenjeni kulturi

datum: 31.05.2019

kategorija: V središču

Mestna občina Nova Gorica bo prostore nekdanjega Daimonda v središču Nove Gorice odslej namenila kulturnim vsebinam z namenom, da prispevajo k oživljanju mestnega jedra in oblikovanju programa, ki bo obogatil dogajanje v mestu. Prostori so urejeni do te mere, da lahko v njih potekajo kulturni dogodki, dolgoročno pa nameravamo tu vzpostavljati prostor povezovanja med umetnostjo, inovacijami, znanostjo in tehnologijo, saj razumemo povezovanje teh vsebin kot velik prispevek k razvoju mesta. Z začetkom oživljanja tega prostora s kulturnimi vsebinami želimo preveriti tudi odziv javnosti, preden bi se odločili za večja vlaganja v obnovo in opremo tega zanimivega objekta v središču Nove Gorice. 

Že to nedeljo, 2. junija, bo v okviru festivala Mesto knjige, ki je del festivalskega leta Nova Gorica - mesto kulture, v prostorih nekdanjega Daimonda ob 18.30 v sodelovanju z Mladino odprtje razstave angažiranega grafičnega oblikovanja na temo voda iz rubrike Proglas tednika Mladine. Ob 19. uri pa bo istega dne sledilo predavanje humanitarcev Toma Križnarja in Bojane Pivk Križnar z naslovom Vojna za vodo. V ponedeljek, 3. junija  bo ob 19. uri otvoritev razstave ilustracij domačinke Ane Zavadlav in koncert prekmurske glasbenice JUNEsHELEN, ki ustvarja atmosferično elektroakustično glasbo. Med 14. in 16. junijem bo v teh prostorih potekala intermedijska delavnica Lavoslave Benčić z naslovom Integrirane prakse v umetnosti in elektroniki v organizaciji zavoda BridA. Prostori bodo tako v kratkem dobili novo vsebino, ki bo v letu, ki ga Mestna občina Nova Gorica posveča festivalskemu dogajanju, dodatno prispevala k pripravi kandidature Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za Evropsko prestolnico kulture 2025. 

 

Nekdanji Daimond v središču Nove Gorice (foto: Mateja Pelikan)Nekdanji Daimond v središču Nove Gorice (foto: Mateja Pelikan)Nekdanji Daimond v središču Nove Gorice (foto: Mateja Pelikan)Nekdanji Daimond v središču Nove Gorice (foto: Mateja Pelikan)