Predstavitev destinacije Vipavska dolina turističnim novinarjem Slovenije

datum: 25.10.2019

kategorija: V središču

Turistični novinarji Slovenije so si na četrtkovi študijski turi ogledali Vipavsko dolino. Na posestvu Guerila v Planini pri Ajdovščini so jih sprejeli in pozdravili predstavniki Mestne občine Nova Gorica, Občine Ajdovščina in Občine Vipava ter strokovnjaki s področja turizma. Na novinarski konferenci, ki jo je vodila Marjana Grčman, urednica turistične oddaje Na lepše, so spregovorili  o povezovanju vseh treh občin pri skupnem nastopu na trgu in vzajemnem ustvarjanju turističnih zgodb. 

Podžupan Simon Rosič je na novinarski konferenci izpostavil pomen preseganja občinskih meja in moč povezovanja. Kot uspešen primer je navedel ustvarjanja somestja Nove Gorice in Gorice, kjer se obe mesti vse bolj povezujeta, tudi pri skupnih projektih. Kot izjemen rezultat sodelovanja je turističnim novinarjem predstavil kandidaturo Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za Evropsko prestolnico kulture 2025. Poudaril je, da nas turisti, ki nas obiščejo, dojemajo kot celoto in enoten prostor, v katerem se odvijajo številne zanimive prireditve, ki so plod sodelovanja. Med njimi je navedek nekaj bolj odmevnih: Kolesarska dirka po Sloveniji, Rally Nova Gorica, tek Ultra Trail Vipavska dolina, Tek treh vrhov, Ciklokros Nova Gorica ipd. Posebej prisotne nagovoril tudi z zgodbo gradu Rihemberk, ki je posebej s predstavitvijo kolonije netopirjev, ki živi na gradu, vzbudila posebno zanimanje novinarjev. Novinarje je zanimala tudi informacija o snemanju reklam za ugledne znamke na destinacijah v Vipavski dolini. 

Pomen povezovanja je izpostavil tudi župan Občine Vipava Goran Kodelja, ki se veseli sodelovanja in skupnih aktivnosti. Vinar Franc Vodopivec si želi, da bi destinacijoVipavsko dolino predstavljali tako, kot jo predstavljajo vinarji, s skupnim nastopom na sejmih. Podžupan Simon Rosič napoveduje prav to nalogo novega Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, ki bo med drugim skrbel prav za krovno promocijo destinacije.

Na sprejemu turističnih novinarjev se je z odlično kulinarično ponudbo izkazalo Društvo gospodinj Planina.
 

 

20191024_140636 Planina

 

20191024_135925 20191024_135942