Z današnjim dnem tudi na novogoriški mestni občini urejamo mobilno identiteto smsPASS

datum: 21.06.2021

kategorija: V središču

Poleg Upravne enote, Centra za socialno delo (CSD) in Finančne uprave RS (FURS) je od danes dalje mogoče vlogo za pridobitev mobilne identitete oddati tudi v sprejemni pisarni novogoriške mestne občine (pritličje desno - soba št. 12). Pred obiskom je priporočljivo, da izpolnite obrazec za osebno identifikacijo na naslovu: www.si-trust.gov.si/assets/Izjava/Obrazec-za-osebno-identifikacijo.pdf, ga natisnete in prinesete s seboj v sprejemno pisarno mestne občine. Če te možnosti nimate, boste obrazec prejeli in izpolnili v sprejemni pisarni. Z veljavnim osebnim dokumentom obrazec oddate osebno v sprejemni pisarni v času uradnih ur: pon., tor., pet. od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 15.30 (ob sredah do 17.00), ob petkih med 8.00 in 12.00 ter od 13.00 do 14.00.

 

Za razliko od FURS-a, CSD-ja in Upravne enote je postopek na novogoriški mestni občini približno tri delovne dni daljši, ker obrazec v sistem lahko vnašajo le prej omenjene institucije, ki jim z mestne občine posredujemo vlogo. Po treh dneh svetujemo, da že poskusite dokončati registracijo na spletnem naslovu www.si-trust.gov.si/sl/si-pass/mobilna-identiteta/. V primeru, da vaši podatki še niso vneseni, boste morali dokončati registracijo kakšen dan kasneje. O tem, ali so vaši podatki že vneseni, pristojne institucije namreč stranke ne obveščajo.   

 

Na pobudo novogoriške mestne občine bo v kratkem oddaja vloge za pridobitev mobilne identitete mogoča še v Goriški knjižnici Franceta Bevka in na TIC-u Nova Gorica. Direktor novogoriške občinske uprave Marko Mikulin ob tem poudarja: »V pomoč občanom želimo vključiti čem več javnih ustanov, da bomo zagotovili čim lažje urejanje mobilne identitete smsPASS.«