Razstava »Čar lesa« v Novi Gorici

Datum: 24.09.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Razpisi

V Novi Gorici bo letos že tretjič organizirana razstava, od 1. do 15. oktobra, na kateri se bodo predstavili tudi domači ustvarjalci v lesu. Tokrat bo razstava na ogled v preddverju Slovenskega narodnega gledališča. Sama otvoritev razstave bo potekala 1. oktobra, ob 11. uri.

Da bi čim bolje promovirali les in lesne izdelke so svoje moči združili Društvo za zaščito lesa Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, BF – Oddelek za lesarstvo, Innorenew Coe – Center odličnosti ter Svet za les.

Zaradi omejitvenih ukrepov Covid 19 bo letos namesto strokovnih predavanj organizirana okrogla miza s predstavitvijo razpisov in projektov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, direktorata za les. Že pred leti se je oblikoval Konzorcij za les, ki zaenkrat deluje v okviru RRA S Primorske, sestavljen iz vodilnih strokovnjakov za les, ki so se organizirali z namenom, da tudi Goriška dobi ponoven zagon na področju predelave in rabe lesa.

Danes je na sestanku na mestni občini podžupan Sašo Kogovšek sprejel tri člane Konzorcija: Darinko Kozinc, Črtomirja Špacapana ter Nedeljka Gregoriča.

 


< Nazaj na seznam