Parkirna politika v Novi Gorici

Datum: 23.09.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica - Direktor občinske uprave
Rubrika: Razpisi

V središču Nove Gorice je pogosto težko dobiti prosto parkirno mesto, avtomobilov je veliko, in včasih so parkirani vse do vhodov. Že zdaj vemo, da so nekatera parkirišča povsem polna, medtem ko je na drugih vedno prosto mesto. Hkrati se zelo veliko poti, ki so krajše od kilometra ali dveh, opravi z avtomobilom. Tudi to prispeva k težavam s parkiranjem. Za urejanje parkiranja je sodelovanje z javnostjo izrednega pomena. Pomembno je, da ukrepe lahko sooblikujemo.

V naslednjih mesecih bo novogoriška mestna občina oblikovala sveženj ukrepov za različna parkirišča na širšem območju mesta Nova Gorica. Ukrepi bodo temeljili na podatkih o zasedenosti parkirišč, oblikovani pa bodo skupaj z občani. Za začetek občane vabimo k spletni javni razpravi, v kateri bodo lahko izpostavili izzive pri parkiranju in priložnosti, kot jih vidijo sami. Predstavili bomo potek izdelave parkirne politike novogoriške mestne občine in vmesne rezultate spletne ankete o parkiranju, ki je do 7. oktobra odprta na povezavi: https://new.maptionnaire.com/q/22mi6xtk6aa8

 

Spletna javna razprava o parkiranju v Mestni občini Nova Gorica bo potekala v četrtek, 24. septembra 2020, ob 16. uri. Zaradi Covid-19 bo organizirana preko spletnega orodja Zoom.

 

PRIJAVA:

Za sodelovanje v javni razpravi se je potrebno prijaviti: https://forms.gle/iDUKWH47xbPsUjmL7

Možna je tudi prijava po elek. pošti na naslov: parkiranje@ipop.si

 

POVEZAVA NA JAVNO RAZPRAVO:

Povezava za javno razpravo: https://us02web.zoom.us/j/81774239678

 

S postopkom priprave parkirne politike je novogoriška občina v sodelovanju z IPoP – Inštitutom za politike prostora in Ljubljanskim urbanističnim zavodom (LUZ) ravno začela. Med procesom priprave parkirne politike bomo skupaj prebivalce širšega območja mesta še velikokrat povabili k sodelovanju.

 


< Nazaj na seznam