Evropski teden mobilnosti 16.-22.september in Evropski dan brez avtomobila 22. september v Novi Gorici

Datum: 11.09.2003
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Projekt

Nova Gorica se letos četrtič vključuje v mednarodno akcijo Evropski dan brez avtomobila in drugič v akcijo Evropski teden mobilnosti.Ob tej priliki bodo v tem tednu organizirane razne prireditve in dogodki. V nedeljo 21.septembra 2003 pa bo organizirana celodnevna zapora ulic v centru Nove Gorice. Mestni avtobusi bodo na relaciji Solkan - Nova Gorica - Šempeter 21. in 22. septembra vozili brezplačno.

Akcija naj bi bila tudi prispevek k dvigu ozaveščenosti prebivalcev glede škode, ki jo sedanji trendi mestne mobilnosti povzročajo okolju in kakovosti življenja.

Ta teden je tudi priložnost za uvedbo novih politik in ukrepov na področju trajnostne mobilnosti v mestu.

Osrednja tema letošnje akcije pa je "dostopnost";in sicer v širšem pomenu besede kot na primer: dostopnost do grajenega okolja, infrastrukture, dostonost do javnega prevoza in drugih načinov prevoza, dostop do informacijskih rešitev... S tem želimo v Evropskem tednu mobilnosti priznati, počastiti in se zavzemati za načela Evropskega leta invalidov 2003.

Tudi letos je Mestna občina Nova Gorica pripravila zgibanko z informacijami o zaporah ulic za avtomobilski promet in o prireditvah in dogodkih v tem tednu v Novi Gorici.Koordinatorka akcije v Novi Gorici: Vanda Mezgec, Mestna občina Nova Gorica, telefon: 05 3350143,e-mail: Vanda.Mezgec@Nova-Gorica.sizgibanka z informacijami o zaporah in prireditvahPovezave:Ministrstvo RS za okolje, prostor in energijoUradna stran Evropskega tedna mobilnosti


< Nazaj na seznam