Projekt TASBOR (Training in Affected Sectors in Border Regions)

Datum: 11.02.2008
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Projekt

Trajanje projekta : oktober 2006 – marec 2008Partnerji v projektu :

Štajerska Gospodarska zbornica kot koordinator projekta

SBRA (Slovenian Business and Research Association) iz Bruslja

ECIPA (eno najmočnejših združenj za podjetniško usposabljanje in svetovanje v italijanski regiji Veneto) iz Marghere (Benetke)

Obrtna zbornica Slovenije

Center za poslovno usposabljanje pri GZS

Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Novo MestoKratka predstavitev projekta :

S prenovljeno Lisbonsko strategijo želi Evropska Unija v naslednjih letih pomembno povečati gospodarsko rast in s tem tudi število delovnih mest. Za doseganje tega cilja je potrebno večje vlaganje v človeški kapital, v sklopu formalnega izobraževanja, še posebej pa je potreben razvoj ponudbe pridobivanja znanj in veščin za stalno neformalno izobraževanje zaposlenih. Zato EU s širjenjem svojih meja z raznimi razpisi za sofinanciranje spodbuja prilagajanje potrebam trga dela v obmejnih regijah novih članic. Eden takih projektov je Projekt TASBOR (Training in Affected Sectors in EU Border Regions), kjer sodelujejo slovenski partnerji Štajerska gospodarska zbornica, Obrtna zbornica Slovenije, Center za poslovno usposabljanje pri GZS, Mestna občina Nova Gorica in Mestna občina Novo Mesto s partnerji ECIPA iz italijanske regije Veneto in SBRA (Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje) iz Bruslja. Projekt je sofinanciran s sredstvi EU komisije - DG za širitev in je v zaključni fazi izvedbe.Temeljni cilji projekta :- pomoč izobraževalnim organizacijam obmejnih regij v EU pri ponudbi programov za

izboljšanje zaposlitvenih možnosti vseh iskalcev zaposlitve,

- priprava smernic za razvoj podjetniških znanj in veščin, s poudarkom na potrebah ranljivih

skupin kot so nezaposleni mladi, starejši in ženske,

- spodbujanje sodelovanja izobraževalnih organizacij obmejnih regij z lokalnim

gospodarstvom.

V okviru projekta je bila izdelana študija o podjetniškem usposabljanju v Sloveniji in italijanski regiji Veneto, izdelana pa sta tudi Vodnik za ponudnike podjetniškega usposabljanja ter Katalog programov podjetniškega usposabljanja in razvoja mehkih veščin v Sloveniji in regiji Veneto. Namen katalogov je seznaniti zaposlene, iskalce zaposlitve, podjetnike začetnike in bodoče podjetnike s ponudbo tovrstnih programov v njihovi regiji in jih tako spodbuditi k stalnemu dodajanju znanj in veščin, saj le to povečuje njihovo zaposlitveno in delovno konkurenčnost.Informativni dnevi :

Na sedežih vseh partnerjev v projektu bodo od 18. do 22. februarja informativni dnevi, kjer bodo zainteresirani dobili informacije o projektu in navedenih dokumentih. V Novi Gorici se lahko v teh dneh oglasite v I. nadstropju stavbe Mestne občine, v sobi številka 32, od 8 do 15 ure.Več informacij o projektu :

Več informacij o projektu dobite tudi na spletni strani SBRA (Slovenian Business and Research Association) iz Bruslja www.sbra.beOstale informacije : majda.metlicar@nova-gorica.si tel. 33 50 175Vodnik za ponudnike podjetniških usposabljanjKatalog programov podjetniškega usposabljanja v Sloveniji


< Nazaj na seznam