Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan

Vsebine

Župan, dr. Klemen Miklavčič

dr. Klemen Miklavič

Dr. Klemen Miklavič, rojen leta 1975, se je na Goriško vrnil po letih dela in raziskovanja v tujini. Njegove vodstvene sposobnosti mu priznavajo kolegi še iz študentskih časov, ko je vrsto let zasedal vodilna mesta v mednarodnih organizacijah. Leta 2002 je diplomiral iz mednarodnih odnosov, kasneje pa opravil še magisterij znanosti iz političnih ved ter doktorat znanosti s področja izobraževanja in šolskih sistemov. Deloval je kot raziskovalec na Univerzi v Ljubljani, Univerzi v Oslu in Univerzi v Bilbau ter kasneje kot vodja na projektih s področja razvoja in reform visokega šolstva na Balkanu, v Latinski Ameriki, Jugovzhodni Aziji in na Bližnjem vzhodu. Sodeloval je z uveljavljenimi mednarodnimi organizacijami, kakršne so Evropska komisija, OECD in OVSE, ter z vrsto razvojnih svetovalnih agencij. Poleg opravljanja funkcije župana je trenutno aktiven tudi kot svetovalec Sveta Evrope na področju visokega šolstva, v domačem okolju pa kot pridruženi raziskovalec Centra za študij edukacijskih politik Univerze v Ljubljani in sodelavec CMEPIUS-a na področju mednarodnih projektov.

Po vrnitvi v Novo Gorico je leta 2014 postal mestni svetnik Goriške.si v Mestnem svetu Mestne občine Nova Gorica. S svojimi vizionarskimi vložki je kot svetnik redno opozarjal na potrebo po dolgoročnih naložbah v prihodnost naših krajev in z argumentiranimi nastopi zagovarjal transparentnost, strokovnost in načelnost pri odločanju o javnih zadevah. Vsem tem vrednotam še vedno sledi.