Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ureditev križišča na Ajševici

  • DATUM OBJAVE 13. maj 2022

  • STATUS PROJEKTA: Projekti v izvajanju
  • PREDVIDEN ZAKLJUČEK: december 2022
  • VREDNOST PROJEKTA: 1.098.096,37 EUR z DDV
  • DELEŽ SOFINANCIRANJA: MONG 11,59 %, Ministrstvo za infrastrukturo 88,41 %

Rekonstrukcija obstoječega križišča regionalnih cest R2-444/0347 Selo–Nova Gorica in R3-613/1437 Ajševica–Kromberk na območju Ajševice.

Gre za projekt urejanja prometno obremenjenega križišča na Ajševici. Trenutno križišče je z vidika cestno-prometne varnosti neustrezno. Projektna dokumentacija PZI "Ureditev krožnega križišča regionalnih cest R2-444/0347 Selo-Nova Gorica in R3-613/1437 Ajševica-Kromberk v Ajševici" je bila izdelana in recenzirana. Na podlagi projektne dokumentacije je bila pravnomočno izvedena in vpisana v kataster parcelacija križišča. V teku je pridobivanje zemljišč.

Upravljalec in investitor objekta je  Republika Slovenija, Ministrstvo za infrastrukturo, soinvestitor MONG. V januarju 2021 je bil med investitorjem in soinvestitorjem sklenjen sporazum "o sofinanciranju ureditve krožnega križišča Ajševica, križišče regionalnih cestnih odsekov R2-444/0347 Selo-Nova Gorica in R3-613/1437 Ajševica-Kromberk". 

MONG je z naročnikom in izbranim izvajalcem del, na podlagi že sklenjenega sporazuma z naročnikom, podpisala gradbeno pogodbo v višini 1.098.096,37 EUR . Sofinancerski delež MONG se ohranja iz sporazuma. Predviden zaključek del je december 2022.

Rekonstrukcija križišča predvideva izgradnjo krožnega križišča v betonski izvedbi. Projekt vključuje ločeno vodenje pešcev in kolesarjev na območju krožišča, ureditev javne razsvetljave. Prehodi za pešce bodo opremljeni s taktilnimi oznakami, ki slepim in slabovidnim olajšajo prečkanje vozišča.

MONG je v okviru investicije vgradila tudi vso potrebno komunalno infrastrukturo (vodovod, fekalna kanalizacija), ki bo omogočala navezavo obstoječih in novih sistemov omrežja, brez ponovnih posegov v vozišče.. Vrednost del znaša 280.000,00 EUR.

 

Izsek iz OPN Mestne občine Nova Gorica – z vrisanim posegom

Izsek iz OPN Mestne občine Nova Gorica – z vrisanim posegom