Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vsebine

Mestni potniški promet

Privlačen javni mestni potniški promet

Javni potniški promet povečuje izkoristek prometnega prostora, zmanjšuje prometne zastoje in težave s parkiranjem ter je okolju prijaznejši od avtomobilov. Pomembna je tudi njegova družbena vloga, saj omogoča mobilnost tistim prebivalcem, ki drugih oblik prevoza ne morejo uporabljati (na primer starejši občani, otroci in osebe brez lastnega osebnega avtomobila). Kakovostni avtobusni in železniški sistem morata zato izpolnjevati nekatera merila, kot so cenovna sprejemljivost, lahka dostopnost, dobra povezljivost ter predvsem hitrost in kakovost storitve, da bosta postala zanimiva za potencialne potnike.
 


Mestna občin Nova Gorica je le ena od treh občin v Sloveniji, ki ponuja brezplačni mestni avtobusni promet. Od uvedbe brezplačnih voženj je bil opazen velik porast števila potnikov, ki jih je zdaj letno skoraj 500.000 oziroma skoraj trikrat več kot pred desetletjem. Javni mestni potniški promet je skupen za Mestno občino Nova Gorica in Občino Šempeter - Vrtojba, čezmejna linija pa poteka tudi med Novo Gorico in Gorico, kar je še močan vidik medobčinskega in čezmejnega povezovanja.

> Vozni red javnega mestnega potniškeg prometa