Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vsebine

Občinski simboli in prazniki

Simboli

Grb

Grb Mestne občine Nova Gorica je stilizirana rdeča vrtnica na belem polju, ki je obrobljeno z modrim robom. Rob je kvadratne oblike in ima spodnja vogala zaobljena.

Grb mestna občine je leta 1968 ob 20-letnici mesta Nova Gorica potrdila takratna Skupščina občine Nova Gorica. Roža vrtnica ponazarja mladost, lepoto in svežino najmlajšega slovenskega mesta, ki se odlikuje tudi po svoji hortikulturni urejenosti, v globljem pomenu pa poleg tega ponazarja bistvo Nove Gorice in širšega območja Goriške, ki je znana kot dežela sonca ter veselih in delavnih ljudi. Avtor simbola je inž. arh. Roni Nemec

 

Grb Mestne občine Nova Gorica

Zastava

Zastava Mestne občine Nova Gorica je modro-zelene barve Soče s stilizirano rdečo vrtnico na levi polovici. Razmerje med višino in dolžino zastave je ena proti dva.

 

 

Pečat

Mestna občina ima pečat okrogle oblike. V sredini je grb, v obkrožnici zgoraj napis Mestna občina, spodaj pa napis Nova Gorica.


Prazniki

Občinski praznik

Mestna občina Nova Gorica praznuje občinski praznik 9. septembra v spomin na Goriško fronto iz leta 1943.