Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vsebine

S kolesom 

Kolesarjenje je poleg zdravega načina rekreacije tudi vrsta prometa, ki ne onesnažuje okolja, ne povzroča hrupa, ne potrebuje goriv in zmanjšuje težave s parkiranjem. Z vidika porabe prostora in denarja je kolesarjenje zelo učinkovito, v urbanih naseljih pa omogoča celo najhitrejše in najučinkovitejše premagovanje krajših razdalj. Zaradi omenjenih gospodarskih, ekoloških, turističnih in rekreacijskih razlogov se kolesarjenje znova vključuje v prometni sistem in kot alternativa avtomobilskemu prometu dobiva čedalje večjo vlogo in pomen.

Geografske danosti za kolesarjenje so v Novi Gorici tako rekoč idealne, tako z vidika reliefa, podnebja kot razdalj. Za mesto velikosti Nove Gorice, kjer so poti, ki jih prebivalci opravljajo znotraj mesta, kratke, je kolo idealno prevozno sredstvo. Poleg tega je vsakodnevno kolesarjenje na Goriškem glede na podnebne  razmere bolj ali manj mogoče vse leto. V 20 minutah je iz središča Nove Gorice s kolesom dostopno širše urbano območje, ki obsega širše območje Nove Gorice, Šempetra in Gorico v Italiji z izjemo tistih delov naselji, ki so na izrazito neravninskem delu reliefa (npr. del naselja Kromberk).

> KOLESARSKE POTI NA GORIŠKEM