Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Piškotki

Pravilnik o piškotkih 

Ta Pravilnik piškotkov skupaj s Splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta in Pravilniku o varovanju zasebnosti ureja uporabo piškotkov Mestne občine Nova Gorica, s sedežem na naslovu Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica, Slovenija ("MONG", "Mi") v povezavi z dostopom in uporabo spletne strani. S spletiščem upravlja Mestna občina Nova Gorica (MONG).

Ta Pravilnik o piškotkih skupaj s Pogoji uporabe spletišča in Pravilnikom o varovanju zasebnosti ureja uporabo piškotkov projekta MONG s sedežem na naslovu Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica, Slovenija (v nadaljevanju: MONG ali oseba, imenovana z glagoli v 1. osebi množine in ustreznimi zaimki) v zvezi z dostopom do Spletišča in njegovo uporabo. 

V skladu s predpisi EU, MONG uporablja piškotke na spletišču na naslovu www.nova-gorica.si in na drugih podspletiščih (v nadaljevanju: Spletišče), da zagotovi boljšo uporabniško izkušnjo, varnost in nemoteno delovanje spletnega portala ter spremlja statistične podatke o obiskih spletišča. Obvezne piškotke, ki so nujni za delovanje spletišča brez težav, shranjujemo, vam pa dajemo možnost glede drugih vrst piškotkov. 

 

Kaj so piškotki? 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletišč shranjuje v naprave, ki omogočajo uporabnikom dostop do interneta, namenjeni pa so identifikaciji teh naprav. Nad shranjevanjem piškotkov ima popoln nadzor brskalnik, ki ga ima uporabnik, saj lahko omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov. 

 

MONG uporablja tri skupine piškotkov: 

  1. skupina: ti piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletišča. Namestijo se, ko se prijavite v portal za stranke ali se klikom na povezavo povežete s katerim koli spletiščem, ki se odpre. Po splošni uredbi o varstvu podatkov za te piškotke ne potrebujemo vaše privolitve; 
  2. skupina: ti piškotki se uporabljajo za analizo obiskov našega spletišča. Podatki se zajemajo anonimno. Ta skupina piškotkov se samodejno prenese, po splošni uredbi o varstvu podatkov pa zanje ne potrebujemo vaše privolitve; 
  3. skupina: ti piškotki so za trženjske namene, uporabljajo pa se za spremljanje uporabnikov, ko obiskujejo različna spletišča. Zasnovani so za prikaz primernih in vključevalnih oglasov posameznemu uporabniku ter za preprečevanje oglasov, ki jih je uporabnik že videl. Ti podatki se zbirajo v neosebni obliki. 

Če se strinjate z namestitvijo vseh piškotkov, kliknite »Strinjam se«. Izbiro lahko kadar koli spremenite. 

 

Zakaj so potrebni piškotki? 

So ključni za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. S piškotki je interakcija med spletnim uporabnikom in spletiščem hitrejša in preprostejša. Z njimi si spletišče zapomni želje in izkušnje uporabnika, kar prihrani čas ter omogoča učinkovitejše in prijaznejše brskanje po spletiščih. 

V nadaljevanju je podanih nekaj konkretnih primerov piškotkov: 

  • za izboljšanje uporabniške izkušnje s spletiščem in prikaz vsebine obiskovalcem, ki temelji na njihovih preteklih obiskih; 
  • za shranitev izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudb ter pri njihovi primerjavi; 
  • za ohranitev prijave v dele spletišč, ki zahtevajo prijavo; 
  • za identifikacijo naprave (računalnika, tabličnega računalnika, mobilnega telefona) in prilagoditev prikazane vsebine vaši napravi; 
  • za spremljanje obiska, preverjanje uspešnosti posredovanja vsebine in ustreznosti oglasov ter nenehne izboljšave spletnih strani; 
  • nekateri piškotki so nujni za delovanje nekaterih storitev (npr. elektronska registracija na dogodek). 

 

Katere vrste piškotkov uporabljamo? 

V spodnji preglednici so navedeni vrste piškotkov, ki jih uporablja Spletišče, namen, za katerega se različni piškotki uporabljajo, njihov izdajatelj in obdobje hrambe osebnih podatkov, zbranih z uporabo konkretne vrste piškotkov: 

Piškotek 

Namen, za katerega se piškotek uporablja 

Tip piškotka 

Hramba zbranih osebnih podatkov 

_ga Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. Analitični 2 leti
_gid Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. Analitični 24 ur
DV Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. Analitični 120 dni
NID Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. Analitični 120 dni
ANID Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. Analitični 120 dni
1P_JAR Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. Analitični 30 dni
_gat_ Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. Analitični 1 min
CONSENT Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. Analitični 20 let
_RequestVerificationToken Omogoča varno oddajo obrazcev. Varnostni do preteka seje

 

Zavrnitev uporabe piškotkov 

Uporabo piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje Spletišča, lahko kadar koli zavrnete v nastavitvah piškotkov, ki so na voljo na Spletišču, ali v nastavitvah piškotkov, ki so na voljo v vašem brskalniku. Če zavrnete uporabo nekaterih ali vseh piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje Spletišča, se lahko učinkovitost delovanja Spletišča zmanjša, lahko pa pride tudi do izbrisa vaših izbranih nastavitev in želja. 

Nastavitve piškotkov, ki so na voljo na Spletišču, lahko upravljate v pojavni vrstici na dnu spletišča. 

Namesto tega lahko uporabo piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje Spletišča, upravljate v nastavitvah piškotkov v svojem brskalniku v skladu z naslednjimi navodili: 

 

Spremembe tega Pravilnika o piškotkih

MONG si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni ta Pravilnik o piškotkih. Spremenjeni Pravilnik o piškotkih ureja uporabo piškotkov od trenutka objave na Spletišču.  

 

Stik 

Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite na  

 

©MONG (Julij 2022)