Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vsebine

Zaščita, reševanje in pomoč

Organizacija sistema zaščite in reševanja v Mestni občini Nova Gorica


Mestna občina Nova Gorica ureja in izvaja varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami tako, da spremlja nevarnosti, izvaja obveščanje in alarmiranje prebivalstva, načrtuje in izvaja zaščitne ukrepe, izdeluje ocene ogroženosti ter načrte zaščite in reševanja, organizira in zagotavlja operativno pripravljenost izvajalcev zaščite in reševanja, organizira ter vodi osebna in vzajemno zaščito, organizira, vodi in izvaja zaščito, reševanje in pomoč na svojem območju, določi, organizira, opremlja in usposablja izvajalce zaščite, reševanja in pomoči, zagotavlja osnovne življenjske pogoje za življenje ter odpravljanje posledic naravnih in drugih nesreč.

Gasilska enota Nova Gorica


Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost - Gasilska enota Nova Gorica je poklicna gasilska enota VI. kategorije, ki ima nalogo zagotavljati javno gasilsko službo na območju Mestne občine Nova Gorica, občine Brda, Kanal ob Soči, Miren – Kostanjevica, Šempeter – Vrtojba in občine Renče - Vogrsko).

Prostovoljno gasilsko društvo Nova Gorica


Prostovoljno gasilsko društvo Nova Gorica je društvo III. kategorije, ki opravlja preventivne in operativne naloge v zvezi z varstvom pred požarom, varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zaščito in reševanjem na območju krajevnih skupnosti Nova Gorica, Solkan, Grgar, Grgarske Ravne - Bate, Ravnica, Trnovo, Kromberk - Loke, Osek - Vitovlje, Rožna Dolina, Ozeljan, Šempas).

Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk


Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk je društvo III. kategorije, ki opravlja preventivne in operativne naloge v zvezi z varstvom pred požarom, varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zaščito in reševanjem na območju krajevnih skupnosti Branik, Dornberk, Prvačina in Gradišče nad Prvačino).

Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami


Enote in službe Civilne zaščite se praviloma organizirajo, kadar nalog zaščite, reševanja in pomoči ni mogoče opravljati s poklicnimi ali prostovoljnimi reševalnimi službami. Sodelovanje v enotah, organih in službah Civilne zaščite Republike Slovenije je organizirano po načelu državljanske dolžnosti.

Reševalna služba Nova Gorica


Reševalna služba izvaja: - reševalne prevoze na območju občin ustanoviteljic ter občin Ajdovščina in Vipava, in sicer: nujne reševalne prevoze v sodelovanju s Službo NMP in nujne premestitve pacientov, nenujne prevoze pacientov (na kontrolne preglede, premestitve iz bolnišnic…), prevoze onkoloških bolnikov na obsevanja in kemoterapijo, prevoze dializnih bolnikov v dializni center, - samoplačniške prevoze doma in v tujini, - zdravstveno dežurstvo na javnih prireditvah.

Nujna medicinska pomoč


Nujna medicinska pomoč (NMP) je izvajanje nujnih ukrepov zdravnika in njegove ekipe pri osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe neposredno vitalno ogrožena oziroma pri kateri bi glede na bolezenske znake v kratkem času lahko prišlo do take ogroženosti.

Javna služba zagotavljanja zavetišča za zapuščene živali


Dejavnost javne službe obsega sprejem prijav o zapuščenih živalih, zagotavljanje potrebne veterinarske pomoči zapuščenim živalim, zagotavljanje ulova, prevoza, namestitve in oskrbe zapuščenih živali v zavetišču, skrb za iskanje skrbnikov teh živali oziroma prodajo ali oddajo živali novim lastnikom, skrb za ažurno vodenje registra psov, druge naloge, določene z Zakonom o zaščiti živali ter Pravilnikom o pogojih za zavetišča za zapuščene živali.

Goriška lekarna

Dežurna lekarna - lekarna Nova Gorica


Dežurna lekarna je odprta 24 ur na dan, razen ob nedeljah in praznikih, ko je zaradi odmora zaprta od 13. do 14. ure. Po 23. uri se izdajajo samo zdravila na zdravniški recept.

Prostovoljno gasilsko društvo Čepovan


Prostovoljno gasilsko društvo Čepovan je društvo II. Kategorije, ki opravlja preventivne in operativne naloge v zvezi z varstvom pred požarom, varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zaščito in reševanjem na območju krajevnih skupnosti Čepovan, Banjšice, Lokovec, Lokve – Lazna).